Social

Şansă pentru un loc de muncă

O bursă a locurilor de muncă va avea loc la Câmpina, în această săptămână.

Locurile de muncă sunt mai puţine şi numărul şomerilor creşte. Sunt mulţi prahoveni care nu se mai descurcă cu datoriile, iar tinerii cu studii superioare se gândesc să plece peste hotare. Norocul le poate surâde, unora, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată în 27 aprilie, de la ora 9.00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina.
„Aşteptăm şomerii noştri, atât pe cei care sunt în plată, cât şi pe cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, înregistraţi în baza noastre de date şi, bineînţeles, poate participa orice persoană interesată, chiar dacă la momentul acesta are un loc de muncă – poate doreşte schimbarea acestuia-, precum şi persoane care nu sunt în evidenţa noastră”, a declarat directorul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Câmpina, Liliana Vasile.

Pregătirea ofertei
În această perioadă instituţia organizatoare contactează angajatorii. Important este ca pe 27 aprilie să se prezinte cât mai multe societăţi cu oferte pentru şomeri. Numai aşa sunt şanse reale de angajare. „Unii dintre cei contactaţi vor fi alături de noi, la bursa aceasta. Să sperăm că vom avea şi de data aceasta locuri de muncă, deşi situaţia economică este destul de grea, iar angajatorii se află în situaţii delicate, mulţi dintre ei!” a spus Liliana Vasile.
În ceea ce-i priveşte pe cei care vor merge la această bursă, aceştia nu trebuie să uite faptul că un CV bine făcut, o scrisoare de intenţie şi o prezenţă convingătoare sunt elemente ce primează atunci când vă căutaţi un serviciu.

Noi cursuri
Şomerii câmpineni vor avea, în următoarea perioadă, şi şansa de a participa la noi cursuri de calificare şi recalificare. Unul va începe pe 27 aprilie şi unul pe 10 mai.
„La cel din 27 aprilie avem cursuri de bucătar, ospătar şi lucrător pensiune, iar la cel din 10 mai avem de bucătar, ospătar, lucrător hotelier şi cameristă. Sunt cursuri, sunt proiecte legate de activitate în turism. Sunt solicitări pe care le primim constant, având în vedere că avem Valea Prahovei lângă noi”, a declarat Liliana Vasile.
Pentru meseriile din turism se pot pregăti atât şomerii cât şi celelalte categorii de persoane. Persoanele care nu sunt înscrise în baza de date a instituţiei pot merge să facă acest lucru şi vor putea avea acces gratuit la aceste cursuri. Totodată, cursanţilor li se va deconta şi transportul.
Înscrierile se fac la Agenţia din Câmpina în fiecare zi, între orele 8,30 şi 14,00.
Pentru proiectul din 27 aprilie, cu 56 de locuri, cursurile se organizează în Câmpina, iar cursurile proiectului ce debutează pe 10 mai, cu 60 de locuri, se vor desfăşura la Sinaia. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co