Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Cupa Veteranilor la schi

cupa-veteranilor-la-schi1Veteranii schiului de pe Valea Prahovei şi-au dat întâlnire pe pârtiile din Sinaia. Competiţia a adunat la start 150 de concurenţi, ambiţioşi ca în tinereţe.

Pasionaţii sporturilor de iarnă au încercat să obţină un timp cât mai bun pentru a ocupa locuri fruntaşe în clasament, iar la finalul concursului s-au îmbrăţişat şi s-au felicitat pentru evoluţia de pe pârtie.
„Am 69 de ani şi schiez de la 15 ani. Mă bucur când mă întâlnesc cu vechii prieteni şi sunt foarte emoţionat, deoarece depănăm amintiri şi ne povestim ce peripeţii am mai trăit. Am învăţat singur să schiez pentru că pe vremea mea nu erau instructori sau monitori. Am trăit şi clipe frumoase pe pârtii, dar am avut parte şi de peripeţii, pe care acum mi le amintesc cu plăcere”, a povestit Ştefan Santa.

Întâlnire de tradiție
„Cupa Veteranilor” adună de la an la an tot mai mulţi schiori trecuţi de prima tinereţe. Toţi participanţii se cunosc de-o viaţă şi sunt prieteni buni, însă pe pârtie devin adevăraţi adversari.
Cel mai în vârstă concurent are 91 de ani şi practică acest sport de mic copil. Îi dau lacrimile când îşi aduce aminte de vremurile de demult. Nu rata nicio competiţie şi se distra pe omăt alături de camarazii lui. Acum, a rămas singur la categoria lui de vârstă şi ne promite că îl vom găsi pe pârtia din Valea Dorului şi în 2014. „Schiez de la 12 ani, adică din anul 1932. M-am înscris la acest concurs, însă nu mai am adversari la categoria mea de vârstă. Am rămas singur, însă nu mă fac de râs. Am multe amintiri plăcute din trecut şi ele mă ţin în viaţă. La 95 de ani vă promit că ne vom întâlni pe pârtie, deoarece îmi place foarte mult acest sport şi îl voi practica atâta timp cât voi fi în putere”, a spus Aurel Dobrescu.
Cupa Veteranilor a devenit deja o tradiţie pe Valea Prahovei. Concurenţii nu au plecat acasă cu mâna goală. Cei mai buni au fost recompensaţi cu diplome, premii şi cupe, iar cei care nu au reuşit să se claseze pe primele trei locuri au primit diplome de participare. A fost ultima competiţie, însă schiorii se mai pot bucura de zăpadă pe pârtiile de altitudine, exact ca în plin sezon. Stratul de omăt măsoară 50 de centimetri, iar administratorii spun că împătimiţii sporturilor de iarnă vor putea petrece ziua de 1 Mai pe schiuri.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co