Turism

Tot mai mulţi urşi pe străzile din Sinaia

tot-mai-multi-ursi-pe-strazile-din-orasTuriştii care ajung în Sinaia sunt sfătuiţi să ignore urşii cerşetori şi să nu-i hrănească, deoarece le fac un rău animalelor sălbatice. Zilele trecute, un şofer, era cât pe ce să calce cu maşina o ursoaică şi puiul ei, pe drumul Cotei.

Ca de fiecare dată, au ieşit din pădure pentru a primi câte ceva de mâncare. Se plimbau pe şosea, iar şoferul i-a observat în ultimul moment. Silvicultorii spun că din cauza resturilor oferite de trecători, urşii se învaţă să coboare tot mai mult în oraş, iar viaţa le este pusă în pericol în orice moment.
În plus, vă sfătuiesc să nu-i mai fotografiaţi, deoarece blitzurile aparatelor îi sperie şi pot deveni oricând agresivi.

Prevenirea e foarte importantă
Unii turişti sunt precauţi şi nu ies din autoturisme atunci când zăresc animalele, însă majoritatea se apropie îngrijorător de mult de ele doar pentru a imortaliza momentul sau pentru a le arunca fructe sau pâine.
„Am trecut prin zonă şi nu mi-a venit să cred că am în faţa mea un urs. Văd că sunt foarte prietenoşi cu oamenii şi nu se mai sperie de nimic. Am stat în maşină o perioadă de timp, iar apoi am coborât pentru a-i face câteva poze. Este pentru prima dată când văd un urs în libertate atât de aproape şi nu îmi este frică. O sa mai vin în Sinaia, pentru că am înţeles că ies foarte des urşii, mai ales pe drumul ce duce la Cota 1400”, a spus turistul Ionuţ Drăguş.
Jandarmii şi pădurarii au început deja acţiunile de patrulare pe drumul cotei, iar cei prinşi că hrănesc urşii, vor primi amenzi usturătoare. În plus, reprezentanţii firmei de salubritate au decis să colecteze zilnic gunoiele din tomberoanele de lângă pădure, pentru a descuraja  apariţia animalelor în oraş.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co