Sport

Cupa României – Timişoreana, turul II naţional

– din cele cinci echipe prahovene participante în această fază, trei merg mai departe.
– cel mai disputat şi echilibrat joc a fost la Măneciu, unde echipa locală, a pierdut, la mare luptă, întâlnirea cu Dinamo II.
– Conpet Ploieşti, Chimia Brazi şi Tricolorul Breaza s-au calificat în turul III, faza naţională.
Electrosid Titu – Conpet Ploieşti 0-1 (0-1)
Sâmbăta trecută, la Titu, formaţia Conpet Ploieşti, a susţinut  primul meci oficial al sezonului actual, care se porneşte peste puţin timp, în cadrul Cupei României Timişoreana, adversară fiindu-i echipa locală, Electrosid, care cu greu poate fi învinsă pe propriul teren.
În această partidă, gruparea dâmboviţeană a fost dominată copios în ciuda scorului strâns realizat, soarta partidei fiind pecetluită în fatidicul minut… 13, când noul venit Dobrinoiu a marcat un gol spectaculos . Oaspeţii ar fi putut să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj, dar Ivan, Voinea şi Secreteanu nu au fost inspiraţi la finalizare.
Conpet Ploieşti a folosit următorul 11: Bică (cpt) – Dan, Lungu, Frâncu, Stanca, Maria, Voinea, Ilioiu, Dobrinoiu,Secreţeanu, Ivan.

CS Buftea – Tricolorul Breaza 2-5
(1-3)
Tricolorul Breaza a întâlnit în etapa a doua a Cupei României pe CS Buftea, chiar echipa cu care s-a încercat, în această vară, o colaborare pe plan fotbalistic.
Chiar daca se anunţa un joc interesant, în cele din urmă partida nu a avut istoric, Tricolorul Breaza impunându-se la un scor care ne scuteşte de orice comentariu: 5-2.
Pentru gruparea prahoveană au marcat Sterea (min.5 şi 20), Ciocâlteu (min.30 şi 60) şi Bridinel (min.65 –din penalti), în timp ce gazdele au marcat  prin R. Ioniţă, în minutele 7 şi 85.
Tehnicianul Florin Stancioiu a mizat pe următoarea formulă de echipă: M. Anghelache – Stoica, Sterea, Ghidia, B. Sandru – Ciocalteu, Turiac, Sarghie, Vârlan, Vişan, Bridinel, iar pe parcursul întâlnirii au mai jucat Botea, Binoiu, Pescaru şi Cazan.

Scor de tenis, diferenţă enormă
de valoare
Petrolul Teleajen – Chimia Brazi
1- 6 (1- 4)
Fosta divizionară C, din Teleajen a făcut act de prezenţa în partida de Cupa României, Chimia administrând un scor de tenis Petrolului, 6-1!

A fost 4-1 pentru echipa lui Octavian Grigore, încă dinainte de pauză, chiar dacă, o parte dintre titularii formaţiei de lângă Combinat aveau deja jucat un meci, tot sâmbată, ei evoluând în amicalul cu CSO Plopeni.
Gazdele au deschis scorul, surprinzător, prin Constantinescu (min. 3) , dar au fost repede puşi la respect de reuşitele lui Vlad (min 10), Toporan (min.16), Lazăr (min.34), Minciună (min.38), Ciobanu (min.68) şi Baroian (min.88).  Au evoluat formaţiile:
Petrolul Teleajen: Marin (46 Duţă) – Bădicu (61 Ilie), Caramalău, Zaharia, Panait, Copcealău (65 Popescu), Mihalache (46 Popa), Nae, Constantinescu, Condrea, Marinică.
Chimia: Sava – Dinu (59 Baroian), Ciobanu, Toporan, Irimescu (70 L. Radu), Năstase (54 Munteanu), Minciună, Cl. Vasile, Lazăr, Vlad (57 Prodan), Arnăutu.

Şi-au vândut scump pielea!
Avântul Măneciu – Dinamo II Bucureşti 1-2 (1-1)
Stadion: “Avântul” din Măneciu. Spectatori: peste 800. Au marcat: Mâinea (min.3) – pentru gazde, Stănescu (min.30) şi  L.Goian (min.60) – pentru oaspeţi. Au arbitrat : Mihaela Ioana Oprescu – la centru, ajutată la cele două tuşe de Petruţa Iugulescu şi Ana Maria Gheorghiţă (toate din Târgovişte).
Avântul: Chiru – Miroiu (min.46 C. Stoian), Militaru, Iordache, M. Savu (min.85 Manole), Cârstocea, Fl. Savu, Cernea (min.64  Voicu), D. Stoian (cpt), Stanciu, Mâinea (min.71 Cruceru). Antrenor: Dorinel Beznea.
Dinamo II: Bălgădrean – Stanca (min.80 Neculai), Ioniţă, L.Goian (cpt), Muşat, Todorovski, L.Rus, Dragalina (min.40 V. Ştefan), Mărmăneanu, Stănescu, Dumitrescu (min.62 Stan).
Antrenor: Ion Moldovan. Observator FRF: Floricel Ioan (Braşov). Jucătorul meciului: Raphael Stănescu (Dinamo II).
Mare eveniment sportiv la Măneciu! Sorţii au decis ca echipa de fotbal din localitate, Avântul, ce activează în primul eşalon al fotbalului prahovean şi câştigătoare a fazei judeţene a prestigioasei competiţii, să întâlnească în etapa a II-a naţională pe echipa a doua al uneia dintre cele mai renumite formaţii din România, Dinamo Bucureşti.
Sâmbăta trecută, la Măneciu, încă de dimineaţă, iubitorii sportului, dar şi mulţi localnici au luat cu asalt stadionul din localitate, pregătit ca pentru sărbătoare.
Echipa bucureşteană a deplasat pentru acest joc şase jucători de la prima echipă, tehnicianul Ion Moldovan trimiţându-i în primul 11: pe portarul Bălgrădean, plus jucătorii de câmp Lucian Goian, Muşat, Todorovski, L. Rus şi talentatul Raphael Stanescu, speranţa fotbalului românesc, un fotbalist cu reale calităţi care a făcut diferenţa în acest joc.
Unde pui că pentru această confruntare, brigada de arbitri delegată de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA), a fost feminină, aceasta achitându-se perfect de sarcinile avute.
Debutul jocului a fost benefic gazdelor care s-au luptat de la egal la egal cu valoroşii adversari şi la prima acţiune ofensivă au deschis scorul iar tribunele au devenit un vulcan în erupţie.
De fapt, primul sfert de oră a fost ideal pentru gruparea pregătită de Dorinel Beznea, şi în minutul 3 D. Stoian l-a angajat pe Stanciu, care a centrat mingea în careul advers, atacantul Mâinea punând latul şi introducând balonul în plasă pentru 1-0.
Replica dinamoviştilor n-a întârziat şi Todorovski a trimis mingea în transversală cu un şut din afara careului mare, greşeala gazdelor a fost că după marcarea golului s-au retras în defensivă, permiţând oaspeţilor să pună stăpânire pe joc şi să restabilească egalitatea  prin golul marcat de cel mai bun jucător de pe teren, juniorul de 18 ani,Raphael Stanescu, scor cu care ia sfârşit primul mitan. După pauză, cei care reuşesc să domine jocul sunt bucureştenii care preiau conducerea după doar 15 minute de la reluare, autor fiind Lucian Goian, care din 6 metri “a pus capul” pentru victoria echipei sale, după o centrare perfectă a lui Stănescu.
Ultimele 20 de minute ale partidei au fost şi cele mai frumoase, fiecare formaţie irosind ocazii clare de a înscrie (C. Stoian şi Cruceru – de la gazde, Rus şi Mărmăneanu – de la oaspeţi, dar până la urmă scorul final a rămas cel stabilit la începutul actului secund.
Deşi Avântul Măneciu a pierdut la limită, jucătorii lui Dorinel Beznea şi-au vândut scump pielea şi au părăsit întrecerea cu fruntea sus, cei prezenţi aplaudând la final ambele echipe ce au oferit un real spectacol pe care nu-l vor uita curând. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co