Sanatate

Cu ochii pe ţânţari

Vara a trecut, dar nu şi problemele specifice ei. Chiar dacă, până acum, nu v-aţi îngrijorat în ceea ce priveşte muşcăturile de ţânţar, de acum este bine să o faceţi, dacă constataţi că înţepătura arată urât şi dacă aveţi şi alte simptome.

Până acum, şapte cazuri de infectare cu virusul West Nile transmis de ţânţar şi 80 de suspiciuni au fost raportate. Ministerul Sănătăţii obligă Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti să interneze orice pacient suspect că ar suferi de meningo-encefalită.
Toate spitalele unde ajung cazuri care ar semăna ca simptomatologie cu meningo-encefalita sunt obligate să trimită aceşti pacienţi la spitalul de infecţioase din Ploieşti. Sunt suspecte mai ales cazurile care au avut contact cu zonele Deltei Dunării, Bulgaria şi Grecia, dar si cu zone mlăştinoase din ţară. Pentru că pericolul este real, e bine să ştiţi să vă păziţi.
Aşa că puneţi la geamuri plase pentru ţânţari, evitaţi zonele cu multă verdeaţă sau băltiri de apă şi îmbrăcaţi haine care să nu lase la vedere pielea. Şi autorităţile locale sunt nevoite să asaneze băltirile de apă şi să facă dezinsecţii în parcuri şi în locurile unde, în general, este vegetaţie abundentă. De la începutul acestui an, patru persoane s-au internat în Prahova cu meningită cu lichid, ultimul pacient prezentându-se la spital în luna august. Din fericire, infectarea a fost infirmată. De precizat că nu există tratament specific pentru virusul West Nile, însă 85% dintre cazuri rămân neobservate, pentru că primele semne ale bolii sunt doar stări de greaţă sau lipsa poftei de mâncare.
În plus, îmbolnăvirea nu lasă imunitate de durată. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co