Actualitate

Cu ochii pe apartamente şi pe biciclete

actiune-politie-2Poliţiştii din Câmpina au documentat activitatea infracţională a unui tânăr în vârstă de 31 de ani, din Bucureşti, suspectat de spargerea mai multor locuinţe, și a altor indivizi din Prahova, care se specializaseră pe furturi de biciclete.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Poliției Municipiului Câmpina a rezultat faptul că un tânăr bucureștean este principalul suspect în cazul a cinci furturi din locuinţe, comise în localitate, în perioada 23 februarie – 30 martie. În baza informațiilor deținute, oamenii legii au acționat, pe 31 martie, sprijiniţi de colegi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Prahova şi din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, efectuând o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului. Așa au fost găsite bunuri şi mijloace de probă, care au condus la arestarea preventivă a suspectului.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că individul pleca din Bucureşti cu mijloace de transport în comun și, după ce ajungea în Câmpina, mergea pe scările blocurilor din zona centrală, unde verifica diverse apartamente. După ce stabilea că proprietarii sunt plecaţi, cu ajutorul unor instrumente confecţionate artizanal, rupea butucul yalei şi pătrundea în interior. Prefera să fure bani, bijuterii din aur, parfumuri de provenienţă străină, camere foto şi video digitale. În acest fel a produs un prejudiciu de aproximativ 13.200 de lei. După ce dădea lovitura, bunurile erau comercializate, iar bijuteriile erau amanetate în Bucureşti. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Fapte ilegale, pe două roți
Poliţiștii din Câmpina au avut de rezolvat și mai multe furturi de biciclete reclamate de persoane din localitate. Cinci dintre aceste vehicule au fost furate de pe casa scărilor de bloc. Oamenii legii au efectuat o anchetă și au stabilit că principalii suspecți sunt Adrian Z. (24 ani), din comuna Cornu, şi I. N. (16 ani), din comuna Poiana Câmpina. Poliţiştii i-au depistat pe cei doi şi continuă cercetările în acest caz, nefiind exclus ca numărul faptelor săvârșite de cele două persoane să fie mult mai mare.
Alte trei fapte asemănătoare au fost comise de Dumitru G., în vârstă de 47 de ani, din comuna Tinosu. Polițiștii au stabilit că acesta a acționat în perioada 7 ianuarie – 23 martie, în zona centrală a municipiului Câmpina. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.Adrian RADULESCU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co