Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Criza lasă tot mai mulţi prahoveni fără slujbe

Încă puțin și vom avea 30.000 de persoane fără loc de muncă în Prahova. Rata șomajului a ajuns, în județul nostru, la un nivel de 9,5%.

La sfârșitul lunii martie, rata șomajului a mai crescut un pic și cifra persoanelor fără loc de muncă luate în evidența autorităților este de 29.938.
Din păcate, în continuare se anunță disponibilizări colective, sau individuale, dar în ciuda datelor statistice îngrijorătoare, reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Prahova sunt optimiști. “La nivel de agenție de ocupare, la sfârșitul lunii martie se înregistrează o rată de ocupare de 9,5%. Este adevărat că rata șomajului a crescut de la 9,4%, la 9,5%, într-o lună, dar, în același timp putem remarca și o creștere a angajărilor. De la începutul anului, 4.224 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă. Pe de altă parte, constatăm și o creștere a persoanelor care doresc să se recalifice profesional, acestea dorind să fie vigilente cu perioada de înscriere și cu depunerea dosarului de curs”, a declarat purtătorul de cuvânt la  AJOFM Prahova, Sorina Florescu.

Urmează alte disponibilizări
În luna aprilie, o firmă de confecții a anunțat că va disponibiliza 162 de angajați, iar în mai, alte trei societăți din domenii ca fabricarea construcțiilor metalice, comerț și construcții mașini-utilaje au anunțat că vor da afară 265 de persoane. Inclusiv pentru luna iunie, există notificări, o firmă anunțând că va disponibiliza 140 de angajați.
Criza economică din județul nostru este una reală și poate fi evidențiată inclusiv prin compararea ratei șomajului de acum, cu cea de anul trecut din aceeași perioadă. Dacă pe 31 martie 2010 am ajuns la 9,5%, la sfârșitul lui martie 2009, procentul era de numai 5,3%. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co