Actualitate

Copii cu dizabilităţi, săriţi de la porţie

dulciuri-1-iunieŞi anul acesta, de Ziua Copilului, Primăria Câmpina şi-a făcut datoria, oferind cadouri copiilor de grădiniţă, inclusiv celor de la Grădiniţa nr.7. În clădirea acestei instituţii activează şi grupa de copii cu dizabilităţi, dar aceştia au fost uitaţi de autorităţi.

Aşteptarea copiilor cu dizabilităţi a fost în zadar, oficialităţile oprindu-se doar în încăperile alăturate, unde erau grupele cu copiii normali. „Ne-am aşteptat ca Ziua Copilului să aducă musafiri şi copiilor noştri cu deficienţe, dar, spre surprinderea noastră, nu ne-a vizitat aproape nimeni. Când spun asta, mă refer la oficialităţile locale. În schimb, ne-a vizitat o clasă a XI-a de informatică-intensiv de la Colegiul „Nicolae Grigorescu”, aducând micuţilor dulciuri şi d-na Marina Enescu, patroana unei firme private, la fel, dăruind copiilor dulciuri şi fructe şi alte câteva produse alimentare pentru cei care nu au ce pune în pacheţelul pentru micul dejun. Domnia sa este o persoană care este alături de aceşti copii mai tot timpul anului, aducând mereu alimente pentru ei. Aş fi vrut ca, de 1 iunie, autorităţile locale, care au fost şi au dat pachete cu dulciuri pentru copiii de la Grădiniţa nr.7, din aceeaşi clădire cu noi, să fi intrat şi în unitatea noastră. Cei 11 copiii cu deficienţe, ai căror părinţi nevoiaşi sunt în majoritate din Câmpina, ar fi dorit şi ei să li se ofere un zâmbet şi câteva dulciuri”, a declarat educatoarea Filofteia Rotariu.

Păreri de rău
Mariana Duţă, mamă a patru copii, dintre care doi cu întârziere psihică, ce sunt înscrişi în această grupă specială, a spus cu amărăciune: „M-am simţit foarte prost când am aflat că primarul oraşului în care stau a venit la ceilalţi copii, iar aici, doar la câţiva metri, nu a intrat. Putea să dea ceva dulce, la toţi copiii! Se simţeau toţi bine!”
„Săptămâna trecută, au fost organizate mai multe manifestări, în cadrul Zilei Mediului, constând în diverse concursuri. S-au înscris şcoli şi grădiniţe, pentru a participa la aceste manifestări, care nu au fost pentru Ziua Copilului. Pentru că nu au participat la aceste concursuri, probabil că nu au primit nimic aceşti copii. Nu m-am ocupat personal, ci consiliera domnului primar, Mihaela Baroianu a fost cea care s-a implicat în organizarea acestor manifestări”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Consiliera Mihaela Baroianu a considerat că ar trebui discutat cu primarul Horia Tiseanu. Acesta nu a putu fi contactat, pentru a oferi un punct de vedere.Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co