Invatamant

Convocarea managerilor şcolari

Managerii unităţilor şcolare din Prahova au fost, joia trecută, convocaţi de către inspectorii şcolari la prima şedinţă din acest nou an.

La întâlnire au fost puse pe tapet atât priorităţile cât şi noutăţile survenite în ultima perioadă. Directorii au primit misiunea reducerii absenteismului de la ore şi a abandonului şcolar. În acest sens, pe tot timpul anului şcolar vor fi întreprinse acţiuni de control cu ajutorul oamenilor legii, pentru a depista elevii care îşi petrec ziua sau câteva ore în altă parte decât la cursuri. „În perioada imediat următoare, prioritatea 0  este reducerea absenteismului şi a abandonului şcolar. În efortul rezolvării acestei probleme, nu vom fi singuri. Vom avea sprijinul Prefecturii, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, care ne vor ajuta activ la depistarea elevilor care absentează sau care abandonează şcola şi împreună vom lua măsurile care se impun”, a declarat inspectorul școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Adrian Ionică. Deja echipele de control au pornit în căutarea elevilor care îşi făceau veacul la terase şi baruri şi au fost luate şi primele măsuri.

Pensionare în timpul anului
Inspectorii şcolari au ţinut, de asemenea, să informeze directorii despre un articol din noua Lege a Educaţiei, care specifică faptul că profesorii ajunși la vârsta pensionării pot să renunţe la ore chiar în timpul anului şcolar. În acest sens, inspectorii au cerut directorilor ca până săptămâna viitoare să comunice către inspectorat care este situaţia personalului de la fiecare unitate de învăţământ în parte pentru a putea fi pregătiţi să plaseze un alt dascăl pe locul rămas liber. „Dacă o persoană îndeplineşte condiţiile de pensionare, cum ziceam altă dată, la limită de vârstă, pentru vârsta standard şi stagiul complet de cotizare, în timpul anului şcolar, poate să o facă. Trebuie să fim foarte precauţi şi atenţi să avem situaţia exactă în fiecare unitate de învăţământ din judeţ, pentru a ştii ce măsuri se impun”, a declarat Tudor Iancu.
În prezent, în Prahova activează 9.000 de profesori. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co