Actualitate

Contrabandă cu pistoale

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii prahoveni au ridicat șapte pistoale de contrabandă achiziţionate din Bulgaria de indivizi din județul nostru.

Inițial, oamenii legii din caadrul IPJ Prahova au descoperit un bărbat în vârstă de 36 de ani, care deținea un pistol cu gaze iritant lacrimogene. Mergând pe fir, oamenii legii au constatat că arma respectivă era deţinută în mod ilegal la domiciliu şi că fusese cumpărată de la un necunoscut.
Ploieșteanului i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.
Dar lucrurile nu s-au terminat aici. Cercetările au dus la concluzia că era vorba despre o adevărată afacere.
.

Introduse în țară fraudulos
“În urma activităților întreprinse de colegii mei de la Serviciul Arme şi Substanțe Periculoase, au fost depistați doi bărbați care comercializau ilegal arme de foc, respectiv pistoale cu gaz, aduse din Bulgaria.
Din cercetări a reieșit faptul că aceștia achiziționau în mod legal din Bulgaia armele de foc, pentru că acolo procedura de achiziție este foarte facilă, după care, în mod fraudulos, le treceau granița și le comercializau către diferite persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.
Traficanții cumpărau armele cu 50 de euro bucata și le vindeau în România la prețuri cuprinse între 150 și 200 de euro.
Și cumpărătorii vor fi trași la răspundere în acest caz. Cercetările continuă cu contrabandiștii în stare de libertate.
Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă să petreacă următorii zece ani după gratii.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co