Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Consilierii locali îşi fac valiza

Aleşii locali, respectiv consilierii Câmpinei, se pregătesc de noi vizite de lucru în afara ţării, în Franţa, Grecia şi Turcia. Deplasările vor fi plătite din bugetul local.

Astfel, conform planificărilor autorităţilor locale, în perioada 17-24 iulie se va pleca în Franţa, la Angouleme-Rouillac, vizita profesională având ca temă „Modul de funcţionare a asociaţiilor intercomunale din Franţa”. Consilierii înscrişi pentru această călătorie sunt: Elena Albu, Viorel Bondoc, Monica Clinciu, Gena Preda – toţi membri PDL; Mihaela Petrovici – PSD; Dragomir Enache – PNL; Adrian Piţigoi şi Luminiţa Dumitrescu – PIN; doi reprezentanţi din primăria Câmpina. Cazarea cu mic dejun şi transportul (avion şi autocar) vor fi susţinute din bugetul local. Cheltuielile sunt de 5.900 lei/persoană pentru cazare în cameră dublă şi 6.800 de lei/persoană pentru cazare în regim single.
Ceva mai târziu, în perioada 28 august-3 septembrie, o altă vizită va fi efectuată, de data aceasta în Grecia, la Alexandroupolis, de către Ion Dragomir şi Horaţiu Zăgan de la PSD, alături de Marian Dulă de la PDL, plus doi reprezentanţi ai Primăriei Câmpina. Tema vizitei este „Eficientizarea actului de administraţie prin modernizarea întreprinderilor publice locale şi dezvoltarea parteneriatului public privat”. Pentru această vizită, se vor scoate de la bugetul local 3.500 lei/persoană pentru cameră dublă şi  4.600 de lei/persoană pentru regim single. Micul dejun este asigurat la ambele categorii, iar transportul se va face cu autocarul.
În toamnă, în perioada 17-24 septembrie, vor merge în vizită de lucru în Turcia, la Turkler-Alanya, următorii consilieri: Lucian Cercel, Marian Nistor, Florin Marcu, Daniel Telegescu – toţi PDL- şi alţi doi funcţionari din primărie. Vizita are ca temă „Planificarea strategică a unei localităţi”. Cheltuielile susţinute de către bugetul local va fi de 4.200 lei/persoană pentru cazare în cameră dublă şi 5.300 lei/persoană pentru cazare în regim single. Cazarea este cu all inclusive, iar transportul se va face cu avionul şi autocarul.
În şedinţa de Consiliu Local din 28 aprilie 2011, consilierul Elvis Arghir a prezentat, ca iniţiator, un proiect de hotărâre, privind participarea membrilor Consiliului Local şi a reprezentanţilor Primăriei Câmpina la acţiuni de instruire şi schimb de experienţă organizate de Patronatul Serviciilor Publice (PSP) în anul 2011, fiind vorba de vizitele de lucru mai sus menţionate. În raportul de specialitate formulat în cadrul proiectului de către Gheorghe Ecaterinescu, director executiv la Direcţia Economică a Primăriei Câmpina, acesta a precizat: „În bugetul anului 2011 au fost incluse în capitolul Autorităţi executive, pentru deplasări externe, fonduri la nivelul a 50.000 de lei. La un calcul al sumei, pentru acoperirea propunerii, este necesară în perioada următoare, rectificarea sumei iniţiale şi suplimentarea plafonului cu 50-60 000 de lei”. Iar proiectul a… trecut. Probabil, din acest… motiv, consilierii au ignorat o vizită propusă de PSP şi în Italia la Novara, în zona oraşului Milano, preferând, majoritatea, vizita în Franţa, pe a cărei rută, vor putea vizita castelele de pe Valea Loire. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co