Economic

CONPET S.A. – singura companie care a intrat pe lista companiilor eligibile pentru includerea în indicii BET şi BET-TR

COMUNICAT DE PRESĂ
CONPET S.A. – singura companie care a intrat pe lista companiilor eligibile pentru includerea în indicii BET şi BET-TR

conpet
CONPET S.A. este prima şi singura societate care a intrat pe lista companiilor eligibile (watchlist) pentru includerea în calculul indicilor BET și BET-TR. Anunţul a fost făcut astăzi, 06.10.2016, de Bursa de Valori Bucureşti (B.V.B.).
Consiliul B.V.B a aprobat ieri, 5 octombrie, modificarea manualelor indicilor Bursei de Valori Bucureşti, introducând noi reguli pentru indicii BET si BET-TR, precum şi o listă de companii eligibile în care se vor regăsi companiile monitorizate pentru includerea în indicii BET şi BET-TR, CONPET fiind prima dintre ele.
Conform noilor reguli introduse pentru indicii BET si BET-TR, aceştia trebuie să reflecte evoluţia celor mai tranzacţionate companii listate la B.V.B. şi să respecte cele mai înalte standarde privind relaţiile cu investitorii şi guvernanţa corporativă.
Indicii BET şi BET-TR, reprezentativi pentru B.V.B., vor avea o componentă variabilă, faţă de una fixă de 10 companii în prezent, numărul minim de companii incluse în cei doi indici fiind de 10, iar cel maxim de 15.
Lista va rămâne în vigoare până la ședința Comisiei Indicilor care se va întruni în luna martie 2017, când compania va fi reanalizată și se va lua o decizie cu privire la componența listei și a indicilor. Astfel, în perioada următoare, pâna la întrunirea Comisiei Indicilor, CONPET S.A. va fi atent monitorizată de B.V.B..
Includerea CONPET în această listă va creşte interesul investitorilor din piaţa de capital faţă de companie, ceea ce poate conduce la creşterea volumului de tranzacţionare a acţiunilor societăţii (COTE).
La momentul actual, CONPET S.A. este inclusă în 5 indici ai Bursei de Valori Bucureşti, din totalul de 9. Societatea are o capitalizare de aproximativ 663 milioane lei, ocupând poziţia 16 în “Top 25 al emitenţilor după capitalizare”.

Indicele de referinţă BET reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate companii de pe piaţa reglementată a B.V.B., criteriul principal de selecţie al societăţilor din indice fiind lichiditatea. Începând cu anul 2015, pentru selecţie se aplică şi criterii legate de transparenţa emitenţilor, calitatea raportărilor şi a comunicării acestora cu investitorii.
Indicele BET-TR reflectă atât evoluţia preţurilor companiilor componente, cât şi dividendele oferite de acestea.

Prin introducerea CONPET S.A. în modul de calcul al celor doi indici bursieri, acţiunea societăţii devine mult mai atractivă pentru investitori, ca urmare a creşterii transparenţei şi vizibilităţii companiei.
Practic, societăţii CONPET S.A. i se recunoaşte încă o dată succesul şi, mai ales, performanţa managerială.

conpet-chart
CONPET S.A.
Serviciul Comunicare și Relații Publice

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co