Actualitate

Condiţii mizerabile în cartierul Prundului

Miros insuportabil, tencuială care pică de pe pereţi, gândaci în pod şi balustrade scorojite. Aşa arată locuinţele de pe strada Prundului din Sinaia.

Cetăţenii care locuiesc aici sunt nemulţumiţi de condiţiile jalnice în care sunt nevoiţi să trăiască.
Oamenii spun că administraţia locală deţine imobilele, însă nu se preocupă de ele aşa cum ar trebui. Plătesc într-adevăr o chirie modică pe lună, dar spun că acum câţiva ani au primit garanţii de la primărie că lucrurile se vor îmbunătăţi cu timpul. Nu au apă curentă, gaze şi nici toalete, iar într-o singură cameră trăiesc şi câte două familii.
„Numai cămăruţa asta o avem şi trebuie să ne descurcăm cum putem. Fata cu ginerele domn într-un pat, iar eu şi soţia în celălalt.  Nimeni nu ne întreabă nimic. În atâţia ani nu a venit nici un consilier să se intereseze de soarta noastră.
Cred că nici pe schema oraşului, Prundului nu mai figurează. Toalete nu avem de patru ani şi suntem nevoiţi să mergem în pădure pentru că nu avem posibilitatea să ne facem unul”, a povestit Marian Bucur.

Îşi doresc un trai mai bun
Oamenii spun că aceste locuinţe au aparţinut cu mulţi ani în urmă fabricii Mefin şi erau folosite de muncitori. Timpul a trecut, iar ele s-au deteriorat. În plus, majoritatea locatarilor nu au bani să-şi ridice o baie şi nici spaţiu. Pentru că apa le-a fost oprită, deoarece factura nu a fost achitată, oamenii sunt nevoiţi să meargă la câţiva kilometri distanţă pentru a se aproviziona.
Rufele se spală de mână la lighean, iar pentru a face baie, locatarii folosesc copaia.
Mâncare se prepară în dormitor, singura cameră pe care o au oamenii. Peste o sută de suflete locuiesc în cele două blocuri de pe strada Prundului.
Unul dintre ele a fost construit în 1926, iar celălalt în 1938.
Tot ce-şi doresc sinăienii de aici este o mână de ajutor din partea autorităţilor, pentru a le putea oferi copiilor o viaţă mai bună, însă din păcate şi-au pierdut speranţa cu mulţi ani în urmă.

Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co