Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Condiţii excelente de schi

Gerul are şi părţile lui bune. Tunurile de zăpadă au funcţionat în ultimele zile şi au îngroşat substanţial stratul de zăpadă de pe pârtiile de la munte.

Temperaturile scăzute de până la –19 grade Celsius au permis funcţionarea instalaţiilor de zăpadă artificială din staţiuni, iar în weekend s-a schiat în condiţii excelente. Administratorii domeniilor schiabile au muncit de zor, atât ziua cât şi noapte, astfel încât turiştii să găsească un strat de omăt numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă. La Buşteni, pe pârtia Kalinderu, stratul măsoară 40 de centimetri, iar în mare parte este zăpadă artificială.  Şi în staţiunea Azuga, pe pârtia Sorica, muncitorii au lucrat toată săptămâna, în mai multe ture, pentru a acoperi zona cu omăt. „De o săptămână temperaturile au scăzut simţitor. A şi nins, însă stratul de zăpadă natural este insuficient pentru practicarea sporturilor de iarnă şi am fost nevoiţi să apelăm la instalaţia de zăpadă artificială. De şapte zile am pornit tunurile şi am reuşit să înzăpezim toată pârtia Sorica. Noi vrem ca toţi turiştii să fie mulţumiţi şi să revină la schi în Azuga”, a precizat administratorul pârtiei Sorica, Vasile Richea.
Pe Clăbucet, la Predeal, stratul de zăpadă depăşeşte 60 de centimetri. Funcţionează teleschiul, dar şi telescaunul, iar în weekend administratorii domeniului schiabil au pornit şi instalaţiile de nocturnă pentru prima dată în acest sezon. „În ultimele zile am mutat trei tunuri pe altă pârtie, deoarece pe Clăbucet şi pe variantă, am făcut zăpadă artificială, iar în următoarea perioadă le vom muta pe Clăbucet Plecare. Temperaturile ne ajută. Am avut şi –15 grade aici. Noi sperăm ca vremea să se menţină rece pentru a mări stratul de omăt”, a spus şeful de zonă al pârtiei Clăbucet, Mihai Pavel. Şi la Sinaia instalaţiile sunt pornite, iar pârtiile bătute cu ratracul. Sezonul de schi abia a început la Cota 2000, aşa că turiştii care vor să încerce o tură pe omăt la altitudini mari sunt aşteptaţi în Valea Dorului. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co