Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Complex de joacă la Şcola Generală nr. 3

parc-voilaContinuă iniţiativele destinate copiilor

Pentru majoritatea copiilor, parcurile sunt în topul preferinţelor în ceea ce priveşte locurile de joacă. Până în acest moment, administraţia locală câmpineană a amenajat o serie de spaţii destinate exclusiv acestora. Şi nu s-a oprit din treabă! A venit rândul cartierului Voila. Iar locul cel mai potrivit pentru realizarea unui parc este curtea interioară din incinta Şcolii Generale nr. 3. Lucrările au fost deja demarate, în curând cei mici putându-se bucura de un parc al lor, fără să mai fie nevoiţi să meargă în alte zone ale municipiului unde sunt amplasate instalaţii de joacă.
„Într-adevăr,în cartierul Voila nu am găsit o suprafaţă a domeniului public pe care să înfiinţăm un loc de joacă. De aceea, singura suprafaţă disponibilă a fost în curtea Şcolii Generale nr. 3, o curte care este foarte generoasă şi vom amenaja aici un loc de joacă de dimensiuni destul de mari, pentru că sunt foarte mulţi copiii în cartierul Voila şi singurul loc de joacă deocamdată va fi aici. Poate, mai târziu, vom amenaja un loc de joacă undeva în zona Broaşte, a cartierului Broaşte, să zicem, dar este mult mai jos… deci toţi copiii din cartierul Voila vor veni aici la locul de joacă.”
Însă, nu este vorba doar de atât! Nu sunt uitaţi nici copiii mai mari. Pentru ei, se pregătesc două terenuri: unul de fotbal şi altul de baschet.
„Vom reamenaja terenul de fotbal care, de altfel, a fost asfaltat de curând, dar va fi împrejmuit cu un gard de 4 metri înălţime, astfel încât să se poată desfăşura jocul în voie şi vom amenaja şi un teren de baschet tot pentru elevii de la şcoală, dar şi pentru tinerii care doresc să practice sportul în timpul liber. Sperăm că, la final, acest complex de locuri de joacă şi două terenuri de fotbal şi de baschet vor satisface cât de cât dorinţele copiilor din cartierul Voila.”
Pentru că spaţiul este destul de mare şi instalaţiile de joacă vor fi mai multe. O gamă diversificată, ce va satisface toate dorinţele celor mai mici locuitori şi nu numai ai cartierului Voila.
„Da, undeva în spatele nostru, pe aceste terase, vom amplasa nişte instalaţii de joacă cum ar fi: cumpene, leagăne, chiar un complex de joacă care v-a cuprinde tobogane şi nişte scăriţe, probabil că vom mai avea şi o mică groapă de nisip, la care copii mici se vor juca cu lopăţelele; vom avea bănci pe care părinţii şi bunicii vor sta atâta timp cât copiii se vor juca. Este un loc de joacă, să zicem, tradiţional deja, aşa cum avem şi în alte locuri ale Municipiului Câmpina, un loc de joacă care sperăm să satisfacă dorinţele cetăţenilor din cartierul Voila.”
În mai puţin de o lună şi jumătate, lucrările vor fi gata, copiii putându-se juca în ultimele zile de vacanţă într-un parc nou şi frumos. Pentru acest proiect, administraţia municipiului Câmpina a alocat de la bugetul local în jur de 800 de milioane de lei vechi. Andreea ŞTEFAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co