Actualitate

Colecționarul de insigne

Astăzi, la cei 79 de ani, sinăianul se poate mândri cu peste 900 de insigne, 200 de fanioane şi 96 de medalii de la sporturile de iarnă.
Piesele au fost primite de la prieteni, de-a lungul anilor, sau au fost câştigate în cadrul concursurilor chiar de colecţionar.
Cele mai vechi sunt două medalii din 1929, de la concursurile de schi şi sanie organizate la Peleş, primite de la primul profesor de schi, Costică Ciocoiu. Cea mai nouă piesă este o cupă câştigată de Gheorghe Cotacu în 2009, la concursul Sinaia pe Pârtie. Deşi îngrijirea colecţiei necesită multă muncă, acesta nici nu se gândeşte să renunţe la ea.
„Prima piesă primită a fost o medalie câştigată de fratele meu, apoi toţi prietenii care ştiau de pasiunea mea mi-au adus, de la întrecerile la care au participat, insigne, medalii şi fanioane. Am insigne de la toate olimpiadele de iarnă, începând din 1964.
Ţin foarte mult la ele şi am mare grijă să nu se pună praful pe ele. Nu vreau să renunţ la ele, deoarece pentru mine au o valoare sentimentală imensă. Aspir în fiecare săptămână medaliile şi fanioanele”, a spus colecționarul.
Gheorghe Cotacu speră să poată aduna cât mai  multe însemne sportive, pentru întregirea colecţiei pe care spune că o va lăsa moștenire copiilor. Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co