Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

CJ Prahova da asigurari in privinta Spitalului C.F. Ploiesti

Consiliul Județean Prahova a anunțat că managementul și structura medicală și administrativă a Spitalului C.F. Ploiești nu vor fi schimbate, după trecerea unității spitalicești din administrarea Ministerului Transportului în cea a municipalității.

În cursul acestei luni, Ministerul Transporturilor a adresat Consiliul Județean Prahova o adresă solicita acordul de principiu al acestuia din urmă pentru preluarea în administrare a Spitalului General C.F. Ploiești.

Ministerul își motiva demersul prin intenția de a continua procesul de descentralizare și susține că, date fiind atribuțiile în domeniu ale Consiliului Județean, acesta poate asigura din fonduri publice sumele necesare funcționării optime a spitalului prin plata utilităților și asigurarea fondurilor pentru eventuale reparații și dotări suplimentare cu aparatură medicală de specialitate, menținând în acest fel calitatea actului medical la un nivel ridicat.

Ca răspuns la această solicitare, Consiliul Județean Prahova a transmis un acord de principiu privind această posibilă preluare în administrare a Spitalului General C.F. Ploiești, urmând ca în prima ședință organizată de Consiliul Județean să se supună aprobării această solicitare a Ministerului Transporturilor.

“În acest context, Consiliul Județean Prahova asigură cetățenii că, în situația realizării acestui transfer, managementul actual nu va fi afectat, structura medicală și administrativă existentă nu va fi modificată, Spitalul General C.F. rămânând ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică”, se arată într-un comunicat al CJ.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co