Invatamant

Cinci ani de şcoală generală

Sistemul de învăţământ se modifică de la an la an. Elevii care au intrat în acest an în clasa a V-a vor face şcoala generală până în clasa a IX-a inclusiv, astfel încât liceul va fi de trei ani…
„Cei de clasa a V-a vor învăţa nouă clase ciclul gimnazial. Ei pleacă cu aceleaşi manuale. Se termină clasa a IX-a gimnaziu în noua reformă, dar cu aceleaşi manuale”, a declarat liderul FSLI Prahova, Dan Ioan Bujor. Schimbarea nu este tocmai benefică, pentru că abandonul şcolar va creşte, cred cadrele didactice. Admiterea la liceu va suferi, de asemenea, schimbări.

Examenul se va da la fiecare liceu în parte, astfel încât unitatea de învăţământ îşi va selecta elevii. „Nu este bine să avem gimnaziu de nouă ani, pentru că mulţi vor abandona şcoala după nouă clase. De asemenea, nu se va intra la liceu cu media pe care elevul o are de acolo de unde vine, ci se va da concurs. Cei care vor rămâne pe dinafară vor fi duşi la alte unităţi de învăţământ. Şcoala selectează oamenii ei”, a mai spus Dan Ioan Bujor. Elevii trebuie să înveţe cu mare interes pentru că de la un semestru la altul Ministerul Educaţiei rezervă noi surprize… D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co