Invatamant

Elevii se pregătesc de examene

Abia a început şcoala şi noul sistem de învăţământ cere situaţia cunoştinţelor elevilor. Aceştia vor fi nevoiţi să pună mâna pe carte pentru că vor susţine, peste două săptămâni, teste de evaluare la nivel naţional, teste care să evidenţieze nivelul de pregătire al fiecăruia.
„La clasele primare se va da un test peste două săptămâni, la fel ca şi pentru clasele de gimnaziu şi liceu, excepţie făcând clasa a XII-a. Aceste teste au ca scop ca fiecare învăţător sau profesor să ştie nivelul elevilor”, a declarat liderul FSLI Prahova, Dan Ioan Bujor.
Fiecare profesor poate astfel să-şi planifice activitatea la clasă în funcţie de valoarea fiecăruia. Aceste teste se vor repeta pentru a ieşi în evidenţă punctul lor de plecare din punct de vedere al cunoştinţelor şi nivelul la care au ajuns. „În clasa a doua, separat de acestea, fiecare învăţător face un test la nivelul clasei respective, pentru a ştii în clasele a III-a şi a IV-a cu care elev să muncească mai mult”, a mai spus Dan Ioan Bujor. Testele din acest an vor fi utile pentru ca fiecare elev să-şi ştie capacitatea de învăţare şi totodată sunt un reper pentru modul de predare al profesorului. D. R.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co