Invatamant

An şcolar, cu bune şi cu rele

Elevii vor avea anul acesta vacanţă mai lungă însă vor fi cu mult mai atent verificaţi. Şcoala a început cu trei zile mai devreme, iar elevii vor intra în vacanţa de vară cu o săptămână mai târziu. Vestea bună este că ei vor avea două săptămâni libere în plus, vacanţele de iarnă şi de Paşte fiind prelungite cu câte şapte zile. Astfel, vacanţa de iarnă începe pe 23 decembrie şi durează până pe 15 ianuarie. Anul acesta verificarea cunoştinţelor va fi mult mai atent verificată.

„La clasele I-IV se introduce ora de lectură distinctă în orar, iar la clasele V-VIII, în cadrul orelor de limba română, sunt alocate minimum două secvenţe în structura lecţiei”, pentru alfabetizare şi înţelegere a textului. Totodată, în cadrul tuturor ariilor curriculare, se vor introduce secvenţe „care vor duce la alfabetizarea şi înţelegerea textului specific ariei curriculare respective. Elevii vor fi verificaţi la materiile predate la clasă, realizându-se o evaluare a lor”, a declarat Gheorghe Borovină, insp. şc. Gen. ISJ Prahova.
Elevii de clasa a IV vor fi şi eu verificaţi la matematică, limba română dar şi istorie. De asemenea, odată cu noul an, elevii vor avea în program şi o oră specială de lectură, pentru a elimina problemele legate de citirea şi înţelegerea unui text. De asemenea, de anul acesta, gimnaziul va fi mai lung.
În Prahova, sunt 702 unităţi de învăţământ, puţin peste  200 având personalitate juridică. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co