Actualitate

Chetă pentru Hipodrom

Cine vrea să ajute la reabilitarea unuia dintre simbolurile oraşului Ploieşti, ar putea face acest lucru în mod organizat, participând cu bani la o chetă.

Dezbaterea publică de săptămâna trecută, de la Primăria Ploieşti, cu privire la bugetul local de pe 2012, prin care se caută soluţii pentru cheltuirea eficientă a banului public, a scos la iveală şi ideea strângerii de fonduri pentru lucrările necesare la Hipodromul Ploieşti. Mai exact, strângerea de bani de la persoanele care vor dori să facă donaţii pentru acest proiect măreţ. Mai mult, municipalitatea are de gând să sprijine această idee, punând la dispoziţia doritorilor, un cont în care să se poată face donaţii. „Am putea face chetă. Cei care vor să ofere bani, doi lei sau zece lei, să o poată face. Cred că ploieştenii dau dovadă de solidaritate când este vorba despre un astfel de proiect de interes public”, a declarat singurul ploieştean prezent la dezbaterea publică. „Niciodată nu am fost împotriva unor astfel de iniţiative. De aceea vom deschide un număr de cont şi să vedem ce se întâmplă după şase luni de zile, ca să lămurim cum stăm. Oricum este o idee foarte bună”, a declarat edilul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Planuri mari
Aleşii locali au aprobat, recent, un proiect care prevede  executarea unor lucrări de modernizare a bazei respective în valoare totală de 186 de milioane de lei. Hipodromul Ploieşti ar trebui să aibă o pistă de trap şi una de galop – proiectate să reziste la temperaturi de până la minus 17 grade Celsius -, grajduri pentru 150 de cai, parcări, spaţii comerciale, heliport, centru de echitaţie, boxe pentru cai şi ponei, spaţii pentru pariuri, dar şi mai multe restaurante. Centrul hipic ar putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale.
Deocamdată, proiectul bate pasul pe loc şi asta pentru că fostul concesionar italian a atacat sentinţa executorie prin care Primăria Ploieşti este proprietarul de drept al bazei hipice. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co