Actualitate

Centrul Câmpinei va deveni zonă pietonală

zona-pietonalaPrimăria Câmpina intenţionează construirea unui pasaj subteran în zona centrală, astfel încât o bună parte din artera principală de circulație să devină loc de străbătut la pas.

Într-o conferinţă de presă organizată de către primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu a anunţat intenţia administraţiei locale de a organiza un concurs, în vederea găsirii celei mai bune soluţii de modernizare şi reabilitare a zonei centrale a oraşului. Inedită, nu a fost doar ideea temei de concurs prezentată în conferinţă.
La fel de inedit a părut şi prezenţa unor oameni politici din partide diferite, adunaţi în aceeaşi încăpere cu primarul Horia Tiseanu, cunoscute fiind divergenţele de opine existente între ei. Astfel, au participat la această conferinţă, deputatul PD-L Florin Anghel, liderul PNL Virgil Guran, consilier Luminiţa Dumitrescu reprezentând PIN, viceprimarul Ion Dragomir, având şi calitatea de lider PSD, Alin Moldoveanu, consilier personal al primarului Horia Tiseanu, secretarul primăriei Paul Moldoveanu, Didona Căliman, şefa arhitecţilor din cadrul Primăriei şi Mariana Pătraşca, purtător de cuvânt. Primarul Horia Tiseanu, în dubla sa calitate, având în vedere că este liderul local PD-L, a adus la cunoştinţa presei, că organizarea acestui concurs a implicat şi liderii politici reprezentaţi în Consiliul Local.

…şi parcare supraetajată!
În urma discuţiilor purtate pe această temă şi cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România, s-a stabilit ca bază de pornire, ideea ca în timp, b-dul Carol I să devină zonă pietonală.
Cele câteva variante propuse, care presupuneau ca traficul din centrul oraşului să fie preluat de către străzile laterale, au fost respinse, fiind îmbrăţişată ideea construirii unui pasaj subteran între străzile srg.mj. Grigore Nicolae şi Toma Ionescu. Primarul Horia Tiseanu a ţinut să evidenţieze: „S-a stabilit ca în spatele complexului comercial din zona centrală, de la piaţă, să se construiască o parcare supraetajată, acolo unde există acel bazar.”
Proiectul care va câştiga concursul, va fi finanţat o parte din bugetul local, baza fiind accesarea unor fonduri europene şi nu în ultimul rând, atragerea unor firme private.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co