Actualitate

Centru de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice

centru-colectare-deee1Oraşul Sinaia va avea un punct de colectare special pentru deşeurile electrice, electronice şi electrocasnice de la gospodăriile particulare.

Municipalitatea sinăiană a decis să sprijine colectarea acestui tip de deșeuri de la populație și a pus la dispoziţia Asociţiei Române pentru Reciclare un teren, cu titlu gratuit, pe Calea Braşovului, nr. 2. Este vorba despre o parcelă cu o suprafaţă de 422 mp, pe care va fi amplasat un centru de colectare, care va fi la dispoziția sinăienilor. „Anul trecut, la festivalul Sinaia Forever, am încercat, cu titlu experimental, să extindem colectarea la aparatura electocasnică. A mers foarte bine în acea perioadă şi tocmai de aceea am pus acum la dispoziţia societăţii naţionale care se ocupă de recuperarea acestor deşeuri un teren, unde toţi sinăieni pot duce gratuit aparatura care nu le mai trebuie. În acel loc vor exista nişte containere, iar ei vor duce toate deşeurile la reciclare”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Mai e ceva timp…
Contractul între reprezentanţii Primăriei Sinaia şi cei ai firmei care se va ocupa de acest lucru se va încheia în două săptămâni, iar baza va fi amenajată în cel mult trei luni de zile. Asociaţia va încuraja și colectarea la domiciliu, dar numai în anumite cazuri, respectiv va pune la dipoziţia localnicilor şi maşini speciale pentru ridicarea aparaturii, astfel încă bătrânilor, sau persoanelor care nu se pot deplasa, să li se poată ridica deşeurile de acest fel. Prin această acţiune, se doreşte conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător. Consumatorii trebuie să conştientizeze faptul că deşeurile de echipamente electrice şi electronice au efecte nocive asupra mediului, însă utilizarea raţională a resurselor, prin dezasamblarea şi tratarea lor corectă,  reprezintă o sursă alternativă de materii prime secundare. Putem recicla orice aparat electic, electonic, sau electocasnic, baterii non-auto, sau corpuri de iluminat.
Acestea sunt preluate în centrele de colectare, apoi transportate în condiţii de maximă siguranţă, după care sunt sortate şi tratate.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co