Actualitate

Cel mai bun olimpic prahovean

Ploieşteanul Andrei Purice este cel mai bun informatician din Balcani. Elev de clasa a XI-a al Colegiului Naţional „I. L. Caragiale”, Andrei a câştigat recent medalia de aur la Petrovak, în Muntenegru.

Andrei Purice este mândria Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti prin polivalenţa sa şi prin rezultatele excepţionale obţinute în plan educaţional. Băiatul nu are premii doar la informatică, ci şi la matematică şi fizică. Pe lângă rezultatele de la olimpiadele naţionale, ultimul titlu câştigat la Olimpiada Balcanică este cel de-al treilea premiu internaţional obţinut în ultimii doi ani. „Mă aşteptam să iau o medalie mai strălucitoare la acest concurs. Aveam şanse mari, oricum, mai ales la Balcaniadă, care e o olimpiadă bine cotată. M-am pregătit mult, din clasa a VIII-a până acum m-am pregătit destul de intens şi mă pregătesc în continuare. Probabil mă opresc după ce mai iau o medalie de aur şi la Europene şi la Internaţională”, a declarat Andrei Purice.

Meritul şi satisfacţia dascălilor săi
Cât despre profesori, aceştia spun că este minunat să ai parte de un asemenea elev pe care să-l îndrumi în tainele unei materii. “Este unul dintre copiii mei de suflet şi apoi este elevul meu. Îl cunosc de când era în clasa a VII-a, iar acum este a XI-a… Este un copil dotat de la natură, dar nu doar cu o inteligenţă deosebită, ci şi cu o putere de muncă deosebită, cu o tenacitate deosebită, un copil pentru care pui suflet, ca profesor”, a spus profesorul de informatică Daniela Lica, ea însăşi de mai multe ori premiată în calitate de cadru didactic, pentru rezultatele excepţionale pe care le-au obţinut unii dintre elevii săi. “Elevul Purice Andrei ne-a obişnuit de câţiva ani cu rezultate excepţionale, care nu pot face altceva decât să ne bucure. Performanţa la informatică nu e singulară, pentru că el mai are performanţe. Excelează aproape în toate domeniile, el fiind un elev model, în ansamblu. Ce va face după, va rămâne să hotărască el”, a declarat directorul adjunct al Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti, Cezar Corneliu Stoica.
Aşa cum era de aşteptat, Andrei are planuri mari. Dar nu în România, ci vrea să aplice pentru o universitate din străinătate. „Dacă ai terminat în România nu ai şanse mari de viitor, dar dacă ai facultatea terminată la o instituţie din străinătate, în Anglia probabil, ai şanse mari să-ţi găseşti o slujbă la o companie multinaţională, foarte uşor, şi să ai un salariu foarte bun. Se poate să mă şi întorc, dacă mi se oferă oportunitatea”, a mărturisit Andrei Purice.

Un adolescent ca toţi ceilalţi
Deşi este vedeta liceului, băiatul nu este un înfumurat. Ba, din contră, are mulţi prieteni cu care se înţelege de minune. „Este un elev bun, mă înţeleg foarte bine cu el de când l-am cunoscut, deşi atunci învăţam la alte licee. Este unul dintre cei mai buni prieteni”, a spus colegul său Radu Voroneanu.
„Este un coleg normal, pe care te poţi baza, un elev normal, ca şi noi. E un băiat super, se poartă frumos cu fetele, le mai scoate la un suc, ca să facă cinste, când are câte o reuşită. Se bucură şi ne bucurăm şi noi alături de el”, a spus şi Cristina, o altă colegă a lui Andrei. „Cu toate performanţele lui, cu toate că e un elev excelent, e şi un bun coleg. Iese cu noi, mai şi chiuleşte şi ies basma curată toţi, că e olimpic şi îi scoate pe toţi”, a mărturisit Adrian, şi el elev al Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti.
Banii obţinuţi la concursuri stau la loc sigur. În puşculiţa care va fi spartă abia când va ajunge la universitatea de prestigiu.
Până atunci, însă, Andrei joacă fotbal şi handbal cu prietenii şi învaţă în continuare să devină un om mare. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co