Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cât de greu e să fii cetăţean de onoare

Lista cetăţenilor de onoare cu care oraşul Sinaia se mândreşte a fost completată de un nume mare la finalul anului 2010 – pianistul Valentin Gheorghiu. La câteva luni după acordarea distincţiei, Prefectura Prahova revocă titlul printr-o adresă considerată neîntemeiată de conducerea staţiunii.

Titlul de cetăţean de onoare acordat de primăria Sinaia marelui pianist Valentin Gheorghiu a fost revocat de Prefectura Prahova, iar măsura a strânit repede reacţii din partea administraţiei locale, care cataloghează decizia ca fiind „o aberaţie”. În adresa înaintată de instituţia prefectului către Primărie se arată şi motivele revocării, însă edilul din Sinaia consideră că ele nu se justifică. În plus, primarul Vlad Oprea îi aduce acuzaţii grave prefectului Adrian Dobre, spunând că acesta ia numai decizii în funcţie de culoarea politică. „Prefectul judeţului, domnul Dobre, a ajuns pe culmile aberaţiei. În loc să se ocupe de implementarea politicilor Guvernului în teritoriu, încearcă în mod permanent şi constant să blocheze toate iniţiativele pe care oraşul nostru le are. Acţionează fără să ţină cont de ceea ce atacă. A ajuns să conteste acordarea titlului de cetăţean  de onoare pianistului Valentin Gheorghiu, spunându-ne că nu am stabilit criterii clare pentru acordareea acestui titlu. După cum bine ştiţi, Valentin Ghorghiu a fost elevul lui Enescu, concertează pe marile scene ale lumii şi nu cred că trebuie să-i fixăm criterii speciale de acordare a titului de cetăţean de onoare. Mă aştept ca în zilele următoare, prefectul să ne atace şi titlul acordat lui Neagu Djuvara. Toate aceste lucruri se întâmplă deoarece noi nu avem acceaşi culoare politică ca şi dânsul”, a explicat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Figură marcantă
Valentin Gheorghiu a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Sinaia în luna decembrie 2010, la finalul unui concert susţinut pe scena de spectacole a Centrului Internaţional de Conferinţe. Muzician polivalent, Valentin Gheorghiu, este prezent în viaţa muzicală a României de peste 60 de ani.
Recunoaşterea valorii artistice l-a adus pe cele mai importante scene ale lumii, în peste 120 de ţări, concertând cu cele celebre orchestree, sub bagheta marilor dirijori.
Contactat pentru a obţine un răspuns referitor la acest subiect, prefectul Adrian Dobre nu a răspuns la telefon. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co