Turism

Cascada Urlătoarea, spectacolul naturii

Aglomeraţie foarte mare la munte, la început de an. Profitând de vremea excelentă, mii de turişti au ajuns în staţiunile de pe Valea Prahovei şi foarte mulţi au preferat drumeţiile pe munte. Unul dintre cele mai căutate locuri de către cei care au ajuns în staţiunea Buşteni este cascada Urlătoarea.

Cascada este formată de pârâul Urlătoarea, în apropierea oraşului Buşteni, la altitudinea de 1100 de metri, în vecinătatea traseului turistic care duce din staţiune spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor, la căderea de apă putându-se ajunge şi din cartierul Poiana Ţapului. Este una dintre cele mai spectaculoase din România, atât prin debit, cât şi prin înălţimea de 15 metri. După o jumătate de oră de mers, liniştea din pădure este tulburată de un vuiet puternic, din spatele stâncilor apărând cascada.

Traseu accesibil
Cascada este o superbă cădere de apă naturală cu un debit impresionant, iar denumirea de “Urlătoarea” vine de la sunetul puternic. În zonă au ajuns numeroase grupuri de vizitatori, în care predomină copiii, aceştia profitând de faptul că poteca este deschisă în orice perioadă a anului şi traseul extrem de facil dintre staţiune şi cascadă este accesibil chiar şi celor mai comozi turişti. “După Revelion am vrut să facem o drumeţie şi era aproape. Aşa că am zic să venim. Drumul este cam alunecos, trebuie să fim atenţi, dar peisajul este interesant”, a declarat unul dintre turiştii care zilele trecute a focut o plimbare montană până la cascadă. “Am venit ca să ne plmbăm în natură, ca să facem poze şi să ne distrăm. Traseul este uşor, iar peisajul este frumos, pentru că nu este murdar ca în alte locuri”, a spus un alt turist.
Cascada are un perimetru reamenajat, cu multe podeţe sau balustrade din lemn care împiedică vizitatorii să se apropie prea mult de jetul de apă, iar în afara principalei căderi există şi altele mai mici, desfăşurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare şi Urlătoarea Mică. Localnicii spun că şi în următoarele zile acesta va fi unul dintre obiectivele mult cautate de turişti. Adrian BURCEA

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co