Sport

Campioni la unifight

Juniorii români care au participat la Campionatul Mondial de Unifight de la Anapa, Rusia au venit medaliați.

Și asta în situația în care lotul țării noastre este la prima participare la o competiție de asemenea anvergură, iar băieții s-au luptat cu valori din peste 20 de țări participante. “Am obținut trei locuri meritorii. Pot să spun că s-a scris istorie în Rusia.
Este vorba despre Robert Barbu, care a ieșit vicecampion, luptându-se în finală cu un sportiv al țării gazdă, de Eduard Mărăcineanu, care a obținut un loc III, și de Alexandru Văduva, care a obținut tot un merituos loc III”, a declarat antrenorul lotului național de unifight juniori, Mădălin Tănase.
Transportul delegației române a fost susținut de primarul din Băicoi, Ciprian Stătescu, și de Consiliul Local. Cât despre competitori, Robert Barbu este unul dintre copiii care în cadrul campaniei postului Valea Prahovei TV a primit rechizite pentru începutul anului școlar.
Cu toate că situația sa familiară nu este una foarte bună, Robert a muncit pentru a obține medalia de argint la un campionat mondial. Pentru el, familia și țara sa.
“Vreau să fac un apel la copiii care provin din medii sărace să practice acest sport, decât să se gândească la altceva, să se apuce de rele. Copiii trebuie să știe că sportul te scapă de foame și de sărăcie”, a mai spus Mădălin Tănase.
Campionatul Naţional de Unifight seniori, care se va desfăşura la Băicoi în perioada 22-24 octombrie 2010 va permite selecţia lotului ce va reprezenta ţara noastră cu ocazia Campionatului Mondial de Unifight seniori 2010, de la Bucuresti din perioada 1-4 decembrie. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co