Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Nu vom mai avea nevoie de gazul rusesc, daca incepem extractia in Marea Neagra

România nu va mai avea nevoie de importurile de gaze din Federaţia Rusă, după ce va începe extracţia din Marea Neagră.

Cel puţin aşa susţine Răzvan Nicolescu, senior expert în cadrul companiei de audit Deloitte, care a declarat recent că ţara noastră ar putea urca pe primul loc în topul ţărilor europene cu cea mai mică dependenţă de importurile de energie.

Expertul a făcut aceste remarci în contextul în care compania Deloitte a lansat studiul „Contribuţia proiectelor de explorare şi producţie a hidrocarburilor din Marea Neagră la dezvoltarea economiei româneşti”, realizat la solicitarea Asociaţiei Române a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN).

„Din ultimele date raportate de Eurostat, România este în acest moment pe locul trei în topul ţărilor cu cea mai mică dependenţă de importuri, iar, odată cu producţia de gaze din Marea Neagră, avem toate şansele să îmbunătăţim această performanţă. Aceasta înseamnă că putem ajunge chiar pe primul loc din acest punct de vedere”, a afirmat Nicolescu.

Potrivit acestuia, din perimetrele offshore România ar putea extrage în total 170 de miliarde de metri cubi, adică 5 miliarde de metri cubi anual, în medie, din care 65% ar putea fi consumat în ţară.

„Această producţie, în primul rând, va acoperi consumul intern, apoi surplusul va merge la export. Acest lucru ar însemna că nu vom mai avea nevoie de gaze de la ruşi”, a mai spus expertul Deloitte.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co