Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Câmpinenii îşi recapătă pofta de lectură

Prea puţini au fost cei care au crezut, iniţial, că ideea unor tineri câmpineni de a promova proiectul asociației Civika, de a determina cât mai mulți concetățeni să doneze o carte şi să-i determine pe ceilalți să o citească în aer liber, va avea sorţi de izbândă.

Şi totuşi aşa s-a întâmplat. Tinerii s-au strâns, aşa cum au promis, în parcul de la Ceas şi au început să împartă cărţi trecătorilor. Cu o singură rugăminte: după ce o citesc să o dea mai departe. Acţiunea celor care sprijină proiectul Lecturi Urbane a fost bine primită de câmpineni, care nu au ezitat să se aşeze pe o bancă şi să citească o carte.
„Este foarte bună ideea, cu atât mai mult cu cât dragostea pentru lectură a dispărut. Mi se pare o profanare a literaturii atunci când declari că citeşti pe internet o carte anume. Cartea trebuie răsfoită, simţită… mai ales când faci acest lucru în aer liber. Este aparte…”, a declarat una dintre doamnele care au primit o carte din partea tinerilor, pe care a ales să o citescă la umbră, în parcul “de la Ceas”.

Toată lumea a fost mulțumită
Au existat oameni care au donat cărţi, în centrele de colectare înfiinţate de organizatori, care nu au putut decât să se bucure atunci când au văzut câmpineni citind pe o bancă şi nu stând în faţa calculatorului.
„Noi credem că am avut succes cu acest proiect, au venit foarte mulţi oameni, au donat peste 300 de cărţi, poate şi mai mult. Văd că oamenii sunt încântaţi”, a declarat organizatorul Cosmin Cernica.  Unii câmpineni, dintre cei care s-au aşezat pe o bancă pentru a citi câteva pagini, au considerat că o astfel de acţiune a tinerilor trebuia să primească un sprijin mult mai mare din partea autorităţilor. „Este o acţiune destul de bună. Păcat că nu se implică mai mult Primăria. Edilii ar fi trebuit să fie primii care dau un exemplu”, a spus un localnic.
Cei mai surprinşi au fost oamenii care au fost pur şi simplu opriţi pe stradă şi li s-a oferit o carte, semn că acțiunea a fost cu adevărat inedită. Mulţumiţi de rezultatul acţiunii lor, tinerii au de gând ca astfel de manifestări, de lectură în aer liber, să aibă loc cât mai des în municipiul Câmpina. Măcar în perioada Festivalului Toamnei să mai fie ceva asemănător! Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co