Imobiliare Valea Prahovei
Social

Campanie: În mijlocul elevilor

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din Ploieşti, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, au fost prezenţi, săptămâna aceasta, la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, continuând campania comună cu ziarul „Valea Prahovei”, intitulată „NU vreau ca drogurile să-mi schimbe viaţa!”. Campania este inclusă în Caravana „Trezeşte-te, trăieşti!”, ce face parte din proiectul „Sunt ceea ce vreau să fiu”.
Cosmin Neagu, specialist în prevenirea criminalităţii, alături de trei adolescenţi voluntari, le-au prezentat unor elevi de a XI-a şi a XII-a, efectele drogurilor asupra psihicului şi organismului, cât şi consecinţele nefaste, asupra vieţii personale şi sociale a consumatorului.
Printr-un dialog direct cu elevii, s-a dorit conştientizarea pericolului asupra sănătăţii, dar şi a vieţii sociale, prin încălcarea legii la care sunt supuşi cei care consumă substanţe interzise. Uşor inhibaţi de subiect, prea puţini elevi au îndrăznit să comunice cu reprezentanţii CPECA, ezitând să dea răspunsuri directe, la întrebări de genul „cunoaşteţi vreun consumator de droguri?”, temători că ar putea fi asimilaţi cu aceştia. Elevii trebuie să înţeleagă faptul că persoanele pe care le cunosc în diverse împrejurări, mai mult sau mai puţin independente de voinţa lor, şi despre care au cunoştinţă că preferă „senzaţiile tari” prin consumul de droguri, trebuie convinse să renunţe la acestea. Nu este uşor să convingi astfel de oameni, totul fiind, de multe ori, o continuă luptă. Trebuie să fie convinşi, să ceară singuri ajutorul, dacă reuşesc să conştientizeze calea greşită pe care au luat-o. Este un pas important pentru consumatorul de droguri şi doar un mic succes pentru familie, prieteni, colegi, aceştia din urmă trebuind să rămână alături de cel pe care vor să-l ajute, în mod permanent, devenind un suport moral. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co