Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Calul bătut a fost salvat

Calul bătut cu bestialitate la sfârșitul lunii ianuarie, pe o stradă din Ploieşti, a fost salvat săptămâna trecută, de către reprezentanţii Poliţiei Animalelor.

Aceştia au venit de la Bucureşti cu o ordonanţă preşedinţială de preluare a animalului maltratat, de la stăpânul lui. Operaţiunea de salvare a calului nu a fost lipsita de peripeţii, stăpânul iepei împotrivindu-se şi devenind chiar irascibil la un moment dat. A fost nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a calma spiritele.
Reprezentanţii Poliţiei Animalelor au rămas şocaţi de starea în care au găsit calul. Acesta nu se putea ridica pe picioare, iar rănile de pe trupul său erau dovada agresiunii. Animalul a fost dus la centrul de echitaţie de la Toboc. “Va trăi în condiții foarte bune și vă putem asigura de un lucru extrem de important, respectiv de faptul că acolo nu va mai fi maltratat ci, din contră, caii care sunt luați de poliția animalelor sunt folosiți pentru a aduce bucurie copiilor care sunt bolnavi”, a spus Emilian Prodan, din cadrul Poliției Animalelor.
În timpul acțiunii de săptămâna trecută, a fost neevoie de intervenția pompierilor pentrru punerea animalului în mașina care să-l transporte la noul adăpost.
Pe 29 ianuarie, proprietarul calului şi-a bătut animalul până i-a dat sângele pe gură, pe motiv că acesta a alunecat şi a căzut pe gheaţă.
Din cauza ploii de lovituri, calul a putut să se ridice abia după patru ore. Oamenii legii i-au întocmit stăpânului dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalului. Infracţiunea este pedepsită cu amendă între 1.000 şi 10.000 de lei sau închisoare de la șase luni la trei ani.  R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co