Actualitate

Centru de echitaţie la Câmpina

echitatie-2Pentru fiecare dintre noi, timpul liber înseamnă relaxare, linişte, odihnă. Fiecare îşi alege metoda prin care îl poate valorifica. În funcţie de micile dorinţe, ne orientăm către ceea ce ne este accesibil şi ne oferă confortul necesar pentru destindere. O carte, televizorul, o ieşire la iarbă verde sau o plimbare sunt întotdeauna binevenite. Dar, parcă şi acestea au devenit parte din cotidian, rutinate, fără să mai aibă acel strop de entuziasm. Dacă consideraţi că vă doriţi să petreceţi timpul liber şi altfel, aveţi posibilitatea aceasta. În Câmpina există un centru de echitaţie.
Şi după cum bine se ştie, echitaţia este un sport nobil, caracterizat de două cuvinte: pasiune şi răbdare. Datorită eleganţei sale şi a activităţii alături de unul din cele mai apreciate animale – calul, centrul câmpinean este antidotul plictiselii şi al rutinei.
Acesta oferă lecţii de călărie atât pentru copiii şi adulţii începători, cât şi pentru călăreţii cu experienţă, oferindu-le posibilitatea de a-şi perfecţiona cunoştinţele de sărituri peste obstacole.
„O zi normală la centrul nostru de echitaţie este de la 8 dimineaţa la 7-8 seara, în funcţie de numărul de clienţi, pot veni copii şi adulţi deopotrivă, se pot face plimbări cu poneii, chiar pentru cei mici, de 2-3 ani, sub supravegherea a doi instructori, copii mai mari, 7-8 ani, aici depinde şi de dezvoltarea copilului, pot începe mersul pe cal mare şi, în funcţie de aptitudini, de ce promite copilul, poate începe mai departe performanţa.”
Într-adevăr, există şanse pentru cei care vor să ajungă la performanţe în hipism.
„Cei care doresc sa facă performanţă, în special copii, e bine să se obişnuiască cu caii, de mici copii să vină, să vadă cum se hrăneşte un cal, cum se creşte practic un cal, să se obişnuiască, să îi treacă sentimentul acela, unii copii sunt mai fricoşi, după aceea, practic, nu există o vârstă de performanţă, dar pe la 7-8 ani copilul e cât de cât pregătit.”
Centrul de echitaţie din Câmpina mai pune la dispoziţie şi plimbări cu trăsura, iar, pentru cei care deja au învăţat să călărească şi stăpânesc cât de cât conducerea calului, se fac şi plimbări de agrement pe deal.
„Plimbarea la câmp constă practic
într-o oră, în care avem diferite trasee, pentru cei care doresc şi spun de la început că ar dori să facă mai mult de o oră, putem alege un alt traseu. De asemenea, este bine să se înceapă cu o şedinţă, maxim două, pe zi, ca, în timp, să se ajungă la cât mai multe ore de stat în şa, cum se spune.”
Preţurile sunt acceptabile pentru toate buzunarele. Începând de la 10 lei două ture cu poneiul pentru copii, până la 70 de lei ieşirile la câmp.Andreea STEFAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co