Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Calea Daciei, de 4 milioane de lei

La sfârşit de an, vin şi veştile bune pentru câmpineni. Comisia de Autorizare a Împrumuturilor pentru Administraţiile Publice Locale a acordat un împrumut de patru milioane de lei Câmpinei, pentru finanţarea proiectului Calea Daciei.

„Având acest proiect cu bani europeni şi trebuind să asigurăm şi noi o cofinanţare, am cerut acest împrumut şi iată că a fost aprobat”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. Cu banii din acest proiect administraţia locală va putea începe lucrările la bretelele de circulaţie la ieşirea din municipiu către Drumul Naţional 1. Această zonă este foarte aglomerată şi a ridicat mereu mari probleme şoferilor ce sunt nevoiţi să stea la o coadă interminabilă.

Se trece la treabă
Până în momentul de faţă, proiectul pentru bretelele rutiere a întâmpinat multe obstacole de ordin legislativ. Iniţial era nevoie de reluarea licitaţiei pentru firma constructoare, însă problemele par să fie rezolvate pe o cale mai simplă. „Societatea care a câştigat lucrarea nu a fost de acord cu rezilierea contractului. S-a adresat, din nou, la nivel naţional, şi răspunsul a fost cel aşteptat: achiziţia publică a fost corectă. Şi răspunsul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost unul favorabil, ceea ce înseamnă că vom păstra contractul existent. Până acum o lună de zile consideram că trebuie să facem o nouă licitaţie”, a mai spus Horia Tiseanu.
În urma răspunsurilor obţinute, lucrarea va începe până la sfârşitul acestui an. Mai mult, proiectul a fost uşor modificat, astfel încât nu se va folosi doar beton, urmând să fie mai ușor de realizat și mai elegantă în forma finală. Valoarea totală a lucrării se ridică la şase milioane de euro.  D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co