Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cafenele în tramvaie de epocă

tramvaiÎn scurt timp, ploieştenii vor putea consuma o cafea sau un ceai în tramvaie vechi de peste 80 de ani, amplasate în parcurile oraşului.

Acest lucru se va putea întâmpla în maxim două luni, timp suficient pentru Regia Autonomă de Transport Public (RATP) Ploieşti să renoveze minunăţiile retro. În depourile de pe Strada Găgeni din Ploieşti, toată lumea munceşte pentru ca tramvaiele de epocă să arate ca atunci când au ieşit prima data pe stradă. „Tramvaiele au fost cumpărate din Austria şi sunt fabricate în anul 1920. Vrem sa creăm un colţişor unde să se simtă bine ploieştenii, dar în acest fel oricine va înţelege principiul transportului ecologic. Vagoanele de epocă sunt speciale. Le-am luat în urmă cu cinci ani, le-am folosit o perioadă pentru sărbătorile de iarnă. Vrem să le punem lămpi vechi de iluminat, ca totul să fie o reîntoarcere în timp”, a declarat directorul adjunct al RATP Ploieşti, Ion Micu.

Ca pe vremuri
Tramvaiul de epocă are 20 de locuri pe scaunele în întregime din lemn şi 16 locuri în picioare. El era acţionat manual în cele mai mici detalii. Vatmanul stătea în picioare şi acţiona chiar şi claxonul mecanic, apăsând pe o pedală.
Primul tramvai a fost deja montat, în parcul Mihai Viteazu, spre bucuria tuturor celor care trec pe acolo. Copiii au apreciat mai ales curăţenia care există în interior şi faptul că nu sunt mâzgălite, ca acelea care circulă acum pe şine.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea tramvai de epocă, acesta va fi montat undeva în centrul Ploieştiului. După amplasare, vagoanele vor avea şi curent electric, apă şi tot ceea ce este nevoie pentru a asigura servicii publice de calitate. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co