Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Buşteni – Lucrările din zona centrală, aproape de final

Lucrările din cadrul proiectului “Buşteni, o staţiune renăscută” au intrat pe ultima sută de metri.

Centrul staţiunii a prins încet, încet contur, au disparut in totalitate zidurile de beton din zona primăriei, iar amenajarea parcului este pe sfârşite. Autorităţile locale sunt foarte mulţumite de ritmul în care s-a lucrat până acum. “Sperăm ca pe 4 ianuarie lucrările mari să se finalizeze, iar în primăvară să facem partea de peisagistică. Procentul de realizare, în momentul acesta, este în jur de 80%”, a declarat  directorul “Kalinderu Services”, Ion Vasilescu.
Proiectul “Buşteni – o staţiune renăscută” este, de fapt, un parteneriat între administraţia locală, Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale şi Uniunea Europeană, în valoare de peste 15 milioane de lei. A fost construit un nou centru de informare turistică şi un amfiteatru, un pavilion public pentru evenimente muzicale şi urmează să fie finisate lucrările la un nou loc de joacă pentru copii, un centru polivalent pentru evenimente sportive şi o grădină botanică.

Pe un drum bun
Deşi spune că a întâmpinat foarte multe greutăţi în derularea acestui proiect, primarul staţiunii este optimist în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor. “A trebuit să reproiectăm unele lucruri pe care proiectantul nu le-a cuprins la timp, respectiv instalaţii la fântâna arteziană, la luciurile de apă, dar peisagistul a verificat lucrările şi discutăm despre plantarea a 120 de pomi de diferite categorii specifice zonei montane. Cred că ne-au criticat destul că am tăiat cei şapte copaci care erau prin parc pe aici… O să avem un parc care va arăta foarte frumos. Inaugurarea terenului de tenis Ilie Năstase şi a amfiteatrului va avea loc undeva în lunile aprilie-mai. Sunt tot felul de anonime venite pe seama acestui proiect, au venit tot felul de controale, inclusiv de la Curtea de Conturi, şi totul a fost în regulă”, a declarat primarul Buşteniului, Emanoil Savin.
La finalul lucrărilor, centrul staţiunii va fi un punct de interes maxim pentru vizitatori, cu un acces facil şi deschidere către toate zonele. Prin aceste investiţii, staţiunea Buşteni urmăreşte ca până în anul 2015 numărul de turişti care vor vizita şi vor participa la evenimentele oraşului să crească cel puţin cu 10%. Adrian BURCEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co