Turism

Bulgarii au petrecut Paştele în România

bulgari-in-romania1Incredibil, dar adevărat! Sute de bulgari au ales să petreacă Paştele în România. În timp ce românii au dat năvală în staţiunile bulgăreşti, vecinii noştri de peste Dunăre, grecii şi polonezii au sărbătorit Învierea în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Turiştii străini au fost atraşi de pachetele care au avut incluse minim trei nopţi de cazare, mic dejun, accesul gratuit la piscine şi la internet. Petrecăreţii din Bulgaria, Grecia şi Polonia au fost întâmpinaţi de români cu ouă roşii, pască şi produse tradiţionale specifice acestei sărbători, lucru tot mai rar întâlnit în ţările de origine, unde aceste obiceiuri încep să fie de domeniul trecutului. „Pentru turiştii străini am lansat un pachet atractiv, avantajos din punct de vedere calitate – preţ. Practic, am oferit exact ceea ce le oferă bulgarii românilor. Serviciile noastre sunt impecabile şi foarte apreciate de străini. În ceea ce priveşte meniul, le-am oferit preparate româneşti şi ungureşti”, a precizat directorul unui hotel, Alina Vasilescu.

Impresionați de Peleș
Turiştii străini care au petrecut Sărbătorile Pascale în staţiunile montane au rămas impresionaţi de ospitalitatea hotelierilor. Ei spun că sunt atraşi de Valea Prahovei, datorită frumuseţii zonei. Chiar dacă preţurile sunt mai piperate decât în ţara de origine, o mini vacanţă la poalele Bucegilor este bună cel puţin o dată pe an. „ Noi nu avem obiceiul să mergem la mare tocmai în zilele de Paşte şi de câţiva ani, turiştii bulgari au descoperit destinaţia Ruse – Bucureşti – Sinaia – Bran. Sunt locaţii excelente şi ne plac foarte mult. De asemenea, am rămas impresionaţi şi de Muzeul Peleş. Am văzut foarte multe obiective, însă acesta este fascinant”, a declarat reprezentantul agenţiei de turism din Bulgaria, Violeta Frateva. Petrecerile pentru turiştii străini s-au ţinut lanţ. Ei au avut pe mese bucate alese, în camere au fost întâmpinaţi cu diverse surprize şi atenţii, iar în sălile de petrecere, în fiecare seară le-au cântat lăutarii. De asemenea, gazdele le-au stat la dispoziţie în permanență, iar pe timpul zilei, le-au prezentat Sinaia şi staţiunile învecinate. Patronii unităţilor de cazare care au lansat oferte la agenţiile din Bulgaria, Polonia şi Grecia spun că au avut un succes neaşteptat, ţinând cont că în sezonul de iarnă camerele au stat mai mult goale decât pline.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co