Actualitate

Brașovul găzduiește Festivalul Oierilor, ediţia a X-a

În perioada 29 – 30 septembrie 2018, pe platoul din Tohanul Nou– Tabăra, se va desfăşura cea de-a X-a ediţie a Festivalului Oierilor.

Intitulată “Târgul de produse tradiţionale”, această sărbătoare câmpenească marchează încheierea ciclului pastoral – prin coborâtul oilor de pe munte.

Evenimentul doreşte să aducă în atenţia participanţilor unul dintre cele mai vechi obiceiuri tradiţionale din zonă, şi anume „Răvăşitul Oilor”, moment în care oile coboară de la munte. Mai exact, în apropiere de Sâmedru (deschizătorul iernii pastorale – 26 octombrie) se încheie ciclul pastoral, care, în calendarul popular, începe la data de 23 aprilie, de Sângiorz, acesta fiind deschizătorul anului şi al verii pastorale.

În cadrul evenimentului, cei prezenţi vor putea să viziteze o expoziţie cu vânzare de maşini agricole şi utilaje specifice zonei montane, expoziţie gastronomică, echitaţie şi plimbări cu trăsura, precum să participe la un concurs privind abilităţile oieritului montan și transhumanţei.

În cadrul evenimentului are loc un târg de producători şi meşteri populari, expoziții cu vânzare, prezentări de produse din piele (hamuri, curele etc).

Sâmbătă, 29, și duminică, 30 septembrie, începând cu ora 11, sunt programate spectacole de excepție susținute de artiști și formații folclorice de renume.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co