Actualitate

Bine pentru unii, rău pentru alţii

POIANA-1Introducerea a doi kilometri de canalizare pe drumul judeţean care străbate comuna Poiana Câmpina, către Proviţa, a avut efecte… şi bune şi rele.

Bune au fost în special pentru locuitorii din zona respectivă, care acum au parte de condiţii mult mai civilizate de trai. „Lucrările au decurs destul de bine, având în vedere şi vreme care a fost. S-a circulat mai greu, dar avem canalizare”, a spus un localnic. „Nu s-a circulat ceva timp, dar, una peste alta, sunt mulţumită că acum avem canalizare”, a spus o altă persoană care locuiește în Poiana Câmpina. Pe de altă parte, însă, mai toți şoferii strâng din dinţi, de câteva luni bune, când trec prin zonă. S-au săturat să-şi tot repare maşinile şi nici nu prea văd „luminiţa de la capătul tunelului”, adică refacerea drumului judeţean într-un timp cât mai scurt. „Se circulă foarte greu. Uite, aşa e din toamna anului trecut. Am zăpăcit maşina”, a mărturisit un conducător auto. „Este îngrozitor. Trebuie să schimb bucşele din cauza drumului. E dezastru, de aici până la grătar. Maşina încă mai ţine, dar nu știu până când”, a spus un alt participant la trafic.

Acum au fost fonduri…
Nici primarul comunei Poiana Câmpina nu este mulţumit de ritmul în care s-au desfăşurat lucrările de pe strada principală. Dar, în acelaşi timp, este bucuros că a reuşit să atragă fonduri pentru introducerea a doi kilometri de canalizare, într-o localitate în care în ultimii 20 de ani nu s-a făcut mai nimic. „Nici eu nu sunt mulţumit, însă, într-un final, nu trebuie să uităm că realizarea noastră este foarte importantă. Acum, firma constructoare lucrează la refacerea traseului pe unde a fost introdusă canalizarea, urmând ca apoi să intrăm în programul de reabilitare totală a drumului judeţean. Banii vor veni de la Consiliul Judeţean”, a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Aurel Duţă.
Criza a ajutat comuna Poiana Câmpina. Atunci când a fost făcut devizul de proiectare se estima că suma necesară pentru lucrare va fi de 11 miliarde de lei. Numai că, licitaţia a avut loc în plină criză, firmele au licitat la sânge şi preţul a scăzut la doar 5,5 miliarde de lei. Dacă previziunile primarului sunt adevărate, într-o lună se va putea circula aşa cum trebuie prin această localitate.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co