Actualitate

Bebeluşi la Grădina Zoologică de la Bucov

S-au născut în aceeaşi zi şi amândoi mănâncă… iarbă. Este vorba despre un pui de ponei şi unul de kiang, ambii născuţi la Grădina Zoologică de la Bucov.

Naşterile au avut loc în cursul săptămânii trecute şi cele două „fetiţe” se bucură acum de întreaga atenţie a îngrijitorilor, dar mai ales a micuţilor vizitatori, care sunt foarte bucuroşi când îi văd pe cei doi pui. Micuţele ierbivore sunt, deocamdată, dependente de mamele lor, dar şi de îngrijitorii şi medicii de la Grădina Zoologică, aşa cum se întâmplă mereu cu animalele născute în captivitate.
Betty, puiul de ponei, ceva mai ruşinos, nu se îndepărtează prea mult de mămica sa. În schimb, Sanda, micuţul exemplar de Kiang, preferă să stea la soare şi nu se dă în lături de la zburdălnicii. Totul e urmărit cu atenţie de vizitatori, în special de către cei mici.
Grădina Zoologică de lângă Ploieşti este singura din ţară unde există exemplare de Kiang, o specie de măgăruş sălbatic pe cale de dispariţie, originară din Tibet. Aici trăiesc patru exemplare adulte, cărora li s-a alăturat acum Sanda, primul pui de Kiang născut la Zoo.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co