Actualitate

Bătrân suspect de viol

Un bătrân în vârstă de 64 de ani, împreună cu nepotul său de doar 17 ani, sunt acuzaţi că ar fi violat o fată în vârstă de 12 ani, din Călineşti.

Părinţii minorei susţin că suspecţii au profitat de naivitatea ei, mai ales că bătrânul era un bun prieten de familie cu reclamanţii, aşa că, pe perioada vacanţei de vară, când fata şi-a petrecut câteva zile la locuinţa bărbatului, a fost constrânsă în mod repetat să întreţină raporturi sexuale şi cu el, dar şi cu nepotul acestuia. Părinţii fetei susţin că au aflat despre comiterea faptei în cursul lunii octombrie. „Bătrânul nu a bătut-o pe fată ca să aibă relaţii cu el, însă nepotul său a ameninţat-o că va pune pe cineva să o bată, dacă spune cuiva. Noi am aflat târziu, în octombrie, ce i s-a întâmplat fetei. Trebuia să mergem cu ea la ginecolog, că avea nişte probleme medicale şi atunci am întrebat-o dacă am de ce să-mi fac griji sau nu, şi, cu chiu cu vai, am aflat că fusese violată”, a declarat Armand Ivan, tatăl fetei. „De mine i-a fost frică, dar a vorbit cu tatăl ei. Se purta ciudat, bătrânul, cu ea. O lua de gât, îi lua mereu dulciuri, dar era ca şi tatăl nostru, nu ne-am gândit că ar putea face aşa ceva”, a declarat Irina Vârtaru, mama fetei.

Să fie banii la mijloc?
Bătrânul acuzat de teribila faptă se apără, şi spune că, de fapt, la mijloc ar fi interese materiale, mai ales că el urmează să primească o sumă frumoasă de bani din recalcularea pensiei.
„A stat la mine, pe perioada vacanţei, dar nu s-a întâmplat nimic. Familia fetei vrea să mă şantajeze ca să le dau din banii mei de pensie, care va veni mărită lunile viitoare, apropare 70 de milioane de lei vechi. Şi pentru că nu am vrut să le dau, mi-au făcut asta”, a declarat Dan Guneş, suspectul de viol.
Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a face lumină în acest caz.
„Din primele cercetări şi din audierea reclamantei a rezultat faptul că, în timpul vacanaţei şcolare, minora a locuit, cu acordul părinţilor ei,  la bărbatul respectiv, care a constrâns-o, împreună cu nepotul său, să întreţină relaţii sexuale. În acest moment se verifică reclamaţia, se adminstrează probe şi mijloace de probă pentru a se stabili dacă cele declarate sunt veridice, dacă se va impune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Dan Radu.
Minora a fost condusă la Secţia Ginecologie a Spitalului Municipal Câmpina, unde s-a stabilit că nu este însărcinată. Pe corpul acesteia nu au fost identificate urme de violenţă.
În continuare, în funcţie de concluziile medico-legale, cercetările vor fi efectuate pentru lămurirea situaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol . Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co