Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Bădescu a tras un semnal de alarmă

Senatorul Iulian Bădescu a atenţionat presa cu privire la deciziile care s-au luat în senat, în legătură cu depozitele de produse petroliere ale României, într-o conferinţă de presă susţinută luna trecută.

„La Comisia Economică a senatului, am avut în dezbatere o ordonanţă a Guvernului care specifică următoarea chestiune: depozitele strategice ale României pe produse petroliere, conform Uniunii Comisiei Europene, trebuie reduse la 30% la sută. Ceea ce este foarte important este că preşedintele acestei Agenţii Naţionale a Rezervelor Strategice ale României ne-a comunicat că, începând de anul viitor, aceste depozite (ţiţei, păcură, motorină, benzină) pe care noi suntem obligaţi să le avem în depozite pentru stări de necesitate, calamităţi, nu vor mai fi depozitate în România. SNP îşi închide depozitele pe care le are în ţară şi, atunci, noi, ca stat român, o să fim obligaţi să depozităm aceste produse petroliere în afara ţării, pentru că, în acest moment, nu avem capacitate de depozitare. Şi o să constataţi, probabil, cu surprindere, la acel moment, că vom plăti sume uriaşe de bani unor companii străine, chirie. Vom depozita aceste produse, cred, în Austria şi, probabil, la OMV, pentru că preşedintele acestei agenţii ne-a comunicat că în Ungaria nu există astfel de depozite şi nici în Bulgaria. Depozitele de acum vor fi declarate ca neconforme din punct de vedere al mediului”, a declarat senatorul PSD Iulian Bădescu.

Ce urmează?
Omul politic a atras atenţia asupra faptului că actualul guvern ar trebui, în perioada următoare, să anunţe un plan de acţiune în ceea ce priveşte construirea unor depozite conform standardelor cerute. El crede că această situaţie delicată în care se află România, în privinţa acestor depozite, nu este decât o altă formă „de irosire a banului public”, fără să spere la o rezolvare a problemei.
Întrebat dacă ideea ca aceste depozite strategice să figureze în alte ţări ar putea aduce chiar atingere a siguranţei naţionale, senatorul Iulian Bădescu a răspuns: „Este un atentat la siguranţa cetăţeanului în România! Asta se întâmplă, în fapt. Cu toţi suntem din ce în ce mai oripilaţi de acţiunile sau inacţiunile Guvernului. Totul se întâmplă, în mod voit”. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co