Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Au plecat de la catedră, în stradă

protesteTimp de două ore, peste 300 de profesori de la Sindicatul Școala Prahovei – afiliat la FSLI -, dar și de la “Valea Prahovei”, au ieșit astăzi în stradă. Cadrele didactice venite din tot județul au pichetat sediul prefecturii cerând demisia guvernului și respectarea legilor.
În primul rând, profesorii s-au arătat nemulțumiți că nu și-au primit în totalitate salariile pe luna februarie și că nu li s-au achitat majorările salariale câștigate în instanță. Lista revendicărilor este, însă, mult mai lungă.
De astăzi, atât membrii FSLI, cel mai mare sindicat din învățământul prahovean, cât și cei afiliați la FEN, reprezentați la miting prin liderul lor, nu vor mai pune note în catalog elevilor, în toate școlile din județ, pe perioada nelimitată.
Gheorghe Giurumescu, liderul Sindicatului Școala Prahovei, a făcut apel la autorități să-și aducă aminte că în 2000 au avut grevă de proporții și acuma vor face la fel cadrele didactice, mergând până la blocarea anului școlar.
Calendarul protestelor ține până la sfârșitul lui aprilie. Pe  25 martie, sindicaliștii din învățământ vor participa în Bucuresti la un miting, urmat de un marș de protest. Pe 14 aprilie, se vor depune la Parlament propunerile pentru Legea Educatiei Naționale, iar pe 22 aprilie va fi o zi de protest național cu încetarea activității în toate unitățile de învățământ. În condițiile în care negocierile cu Guvernul vor eșua, în continuare, cadrele didactice amenință că nu vor încheia situația școlară, iar din iunie se va declanșa greva generală. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co