Actualitate

Au furat gardul primăriei

Una dintre cele mai bogate comune din ţară, Brazi, a fost prădată de hoţi, săptămâna trecută. Un gard dezafectat de la o grădiniţă care se afla în curtea primăriei a făcut cu “ochiul” unor tineri în căutare de fier vechi.

Aceştia au furat bucăţile de metal şi după aceea au vândut totul cu 200 de lei. Băieţii au sărit gardul din spatele instituţiei şi aşa au meşterit câteva ore din noapte la demontarea bucăţilor de tablă. Şi asta în ciuda faptului că zona era dotată cu camere de luat vederi.
“O comisie de evaluare urma să vadă dacă putea să fie evaluat sau dacă era necesar să-l mutăm în altă locație a Primăriei Brazi”, a declarat viceprimarul comunei Brazi, Radu Leonaș.
Poliţia a luat la puricat toate centrele de colectare a fierului vechi şi aşa au fost descoperiţi şi făptaşii. Doi localnici de 23 şi 25 de ani, ambii fără antecedente penale.  “Gardul l-au tăiat și l-au dus la un centru de colectare a fierului vechi. În ultima perioadă am făcut numeroase controale la centre, pentru descurajarea persoanelor care încearcă să sustragă astfel de materiale”, a declarat șeful Postului de Poliția Brazi, inspector Adrian Ștefan.

Ce-i atrage pe infractori
O fi comuna bogată, dar are şi oameni săraci, aşa că în ultimul timp au fost semnalate mai multe furturi din gospodării. “Am rămas și noi surprinși că au ajuns să fure chiar din instituția noastră. La ora actuală, cele mai mari furturi sunt pe zone de materiale feroase și neferoase: capacele de la canalizare, capacele de la căminele de apă, de la gaze, tot ce se găsește”, a spus viceprimarul Radu Leonaș.
Comuna Brazi a fost prima care şi-a montat în urmă cu câţiva ani sistem video de supraveghere. Cele 50 de camere care au costat aproape 100.000 de lei se pare că nu îi mai sperie nici măcar pe infractori. Cei doi hoţi au acum dosar penal pentru furt calificat.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co