Sport

Atletism – Ignoraţi, dar… premianţi

►Atleţii câmpineni au obţinut medalii la finala Campionatului Naţional de Probe Combinate.

Competiţia s-a desfăşurat în sala de atletism a Complexului Naţional “Lia Manoliu” din Bucureşti şi a adunat cei mai compleţi atleţi şi atlete din România.
Având în vedere dificultatea probelor, în cadrul cărora sportivilor, pe lângă voinţă, perseverenţă şi echilibru psihic le sunt necesare şi calităţi fizice bine dezvoltate, precum viteză, forţă, rezistenţă, detentă, mobilitate etc., spre satisfacţia tuturor, judeţul Prahova a fost onorabil reprezentat. Doi dintre atleţii descoperiţi şi formaţi de antrenorul Mihai Pascu, în cadrul Clubului Sportiv “Petro-Energia” Câmpina, au reuşit să obţină câte o medalie de bronz.
Prima a fost cucerită de Florian George Nicolae, la Heptatlon juniori 2 (16-17 ani), cu menţiunea că acesta mai obţinuse şi anul trecut o medalie, dar la Hexatlon, în cadrul categoriei Juniori 3.
În cadrul celor şapte probe atletice, sportivul prahovean a obţinut rezultate mai bune la: săritura în lungime, a obţinut locul II (6,31 m.) dintre cei 12 atleţi înscrişi; săritura cu prăjina, locul II (3,20 m.); 1000 m., locul II (2’57″16); 60 m. garduri, locul II (9″02); aruncarea greutăţii, locul III (11,84 m.). Mai slab s-a clasat la proba de sprint, 60 m şi săritura în înălţime.
A doua medalie a fost obţinută de multiplul medaliat şi campion naţional Codruţ Mihai Dumitru. Acesta a concurat la categoria superioară de vârstă, Seniori şi Tineret.
Deşi la un moment dat părea că va deveni campion naţional la Tineret şi vicecampion la Seniori, din cauza accidentării care l-a ţinut departe de bazele sportive nu a putut da tot ce poate. A obţinut, totuşi, medalia de bronz la tineret şi locul IV la seniori.
Performanţa a fost posibilă realizând unele rezultate bune precum: 6,77 m. la lungime, 7″32 la 60 m., 12,97 m. la aruncarea greutăţii.
În prezent, cei doi sportivi care până în 2010 au fost susţinuţi de către CS Petrom Ploieşti – până la desfiinţarea secţiilor- se pregătesc în alte oraşe: Nicolae Florian la Câmpulung Muscel, iar Dumitru Codruţ, fiind student în ultimul an, la Bacău. În prezent, amândoi concurează cu dublă legitimare.

Fără susţinere
În perioada următoare, vor avea loc alte finale importante, rezervate categoriilor mai mici de vârstă, respectiv Juniori 2, Juniori 3 şi Copii 1,2 şi 3 – vârsta 8-17 ani. Din păcate pentru tinerii atleţi câmpineni, deşi câţiva dintre ei s-ar fi putut clasa printre primii, se pare că nu vor participa la aceste concursuri, din cauza lipsei de susţinere din partea autorităţile câmpinene.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co