Sport

Atlestism – Noi performanţe pentru CS Petro-Energia

petro-energiaRecent s-a desfăşurat la Bacău finala Campionatului naţional de sală, rezervată atleţilor juniori categoria ll-a (16-17 ani), cu participarea celor mai buni juniori din ţară aparţinând acestei categorii de vârstă sau mai tineri.

Şi de această dată, reprezentantul CS Petro-Energia Câmpina, Nicolae George Florian, a reuşit să urce pe podiumul de premiere, devenind vicecampion al României la spectaculoasa probă săritura cu prăjina. Rezultatul obţinut – 3,40 m.- este mai bun cu 20 de centimetri faţă de cel de la Campionatul naţional de probe combinate (acolo unde Florian a obţinut medalia de bronz la Heptatlon, la fel ca şi colegul său de club Codruţ Dumitru, care s-a clasat pe locul III în întrecerea categoriei tineret şi locul IV la seniori).
Pentru Florian, satisfacţia este şi mai mare având în vedere că se află în primul an de activitate la această categorie de vârstă şi este convins că poate avea un viitor marcat de cât mai valoroase performanţe, chiar dacă pregătirea de bază, PFG, i-a fost asigurată de antrenorul său, Mihai Pascu, pe cele mai neprietenoase maidane din apropierea municipiului Câmpina.
Se întâmplă astfel deoarece în
opinia antrenorului, sportul reprezintă ceva derizoriu şi neimportant pentru autorităţile administraţiei publice din Câmpina.

Rezultat bun şi la fete
O altă performanţă, poate la fel de importantă ca a lui Florian Nicolae, a fost realizată de Oana Florentina Gheorghe. Aceasta s-a clasat pe locul IV, cu 13,26 m., la numai 2 cm. de medalia de bronz, la proba de aruncarea greutăţii. Cu această performanţă ar putea deveni campioană naţionala la categoria sa, juniori 3.
Atât Oana, cât şi Florian, sunt nevoiţi să concureze cu dublă legitimare, întrucât CS Petro-Energia nu este finanţat de nimeni, deşi în fiecare an această unitate sportivă obţine performanţe mai bune ca multe cluburi sportive beneficiare
a unor subvenţii importante, pentru antrenorii şi sportivii acestora.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co