Actualitate

Atenţie la recensământ!

Din 20 octombrie, românii se pregătesc să deschidă uşa recenzorilor pentru completarea formularelor de recensământ al populaţiei şi locuinţelor. Pentru că la precedentele acţiuni de acest gen au fost oarece probleme – în special în zona rurală, unde oamenii sunt mai reticenţi-, atragem atenţia asupra unor aspecte importante.

Ei au obligativitatea să ofere toate informaţiile persoanelor delegate să participe la recensământ. Dacă în perioada de desfăşurare nu sunteţi acasă, puteţi cere ca un recenzor să vină la dumneavoastră mai devreme.
Persoanele care sunt plecate în străinătate pe perioada recensământului, respectiv 20-31 octombrie, pot fi recenzate înainte de această perioadă. Dacă persoanele respective doresc acest lucru, se pot adresa cu o solicitare primăriei, în atenţia preşedintelui comisiei de recensământ, în care solicită să fie recenzat înainte de perioada de recenzare şi motivele pentru care solicită acest fapt, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Şi situaţia persoanelor care sunt plecate din ţară pentru o perioadă mai lungă de timp va fi rezolvată, pentru că ceilalţi membri ai familiei au dreptul să ofere informaţii despre ele.

Cazul celor plecaţi…
În ceea ce priveşte persoanele plecate în străinătate de o perioadă mai lungă de timp, cele care lucrează în străinătate sau sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate, recenzorii vor avea nişte formulare destinate datelor despre aceştia, a mai spus Mariana Pătraşca. Pentru prima dată, anul acesta România realizează recensământul în conformitate cu cerinţele europene şi se desfăşoară în aceeaşi perioadă pentru toate ţările din Uniune. Oamenii vor avea de răspuns la mai multe întrebări decât până acum, iar informaţiile vor fi folosite la nivelul UE.

Pe perioada recensământului, oamenii vor avea la dispoziţie mai multe linii telefonice unde vor putea reclama neregulile. În judeţul Prahova, acestea sunt 1.741 pentru Vodafone, Orange şi Cosmote şi 021-9201 pentru Romtelecom. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co