Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Asfalt în loc de pietriş

Locuitorii din Brebu îşi văd împlinit visul de a avea asfalt pe străzile comunei şi trotuare aşa cum scrie la carte.

Pentru locuitorii din comuna Brebu, să aibă asfalt la poartă presupunea să locuiască pe drumurile principale. În rest, oamenii se luptau cu pietrele, cu noroaiele şi iernile grele. Planurile s-au pus în practică, astfel încât se lucrează la asfaltarea a 5 km de drumuri laterale. „Avem un program de 5,3 km de drumuri locale de modernizat. Până acum, am făcut 2 km şi sper ca lucrarea să fie finalizată până la 1 octombrie. Toate aceste drumuri sunt dintre cele cu reţea de canalizare şi urmează să refacem structura drumului”, a declarat primarul comunei Brebu, Dumitru Comăniţă.
Oamenii sunt mulţumiţi de lucrări. Nu mai sunt nevoiţi să meargă încălţaţi cu cizme până la asfalt şi cu încălţămintea de schimb în sacoşă, aşa cum le era obiceiul atunci când ploua. „Acum asfaltează, am avut şi noroaie multe. A fost foarte rău până acum, am mers prin noroaie, am crezut că nu mai rezistăm”, a declarat un localnic. „E foarte bine cu asfalt. Nu mă gândeam să toarne şi pe aici. Eu… nu mai am mult de trăit, sunt gata pe ducă, dar tot sunt foarte mulţumită că nu mai merg prin bolovani”, a spus o femeie.

Alte lucrări
Deoarece mai sunt câţiva bani pentru aceste lucrări, până la sfârşitul anului se încearcă asfaltarea a încă 2 km de drum. „O să facem în zona Brebu Mănăstirei 3 km şi în zona Brebu Megieşesc aproximativ 2 km. De asemenea, vom asfalta şi drumul care duce la Lunca Mare, din Brebu. Aceasta este una dintre ieşirile din comună şi merită să ajutăm conducătorii auto să circule mai uşor”, a spus primarul. Pentru Drumul Nou, care este intens circulat, lucrările continuă, mai sunt multe de făcut, inclusiv trotuare. „Momentan, pe acest drum vrem să astupăm şanţurile; sunt destul de adânci şi există mare pericol de accident din cauza lipsei de acostament. Toate şanţurile le vom aduce la nivelul şoselei şi, atunci când vor fi bani, vom face şi trotuar”, a adăugat Comăniţă.
Dacă bugetul va permite, Brebu va arăta ca o comună modernă, mai ales că acest lucru este necesar, având în vedere poziţia şi importanţa turistică a localităţii. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co