Actualitate

Analizele cărnii de porc

Pentru a nu avea neplăceri de sărbători, ca urmare a consumului de carne de porc, autorităţile câmpinene recomandă verificarea acesteia în laboratoarele specializate.

Se apropie Crăciunul şi, totodată, perioada în care oamenii muncesc din greu în gospodării, mai ales că tradiţia impune tăierea porcului. Cârnaţi, tobă şi tot felul de bunătăţi sunt binevenite pe mese, asta dacă suntem siguri şi de buna calitate a alimentelor. Autorităţile spun că nu trebuie să ignorăm analiza pe care trebuie să o facem cărnii de porc. În Câmpina, puteţi merge la analize la Circumscripţia Sanitară Veterinară din cartierul Slobozia, cu câteva bucăţi de carne. „Pentru a face examenul trichineloscopic, mă interesează carnea dintre ficat şi pulmon, baza limbii, dar mai bine spun beregata, popular, ca oamenii să ştie exact la ce mă refer, şi două coaste de pe mijloc, de cinci centimetri, lipite una de alta”, a spus medicul concesionar Vasile Antonie.

Siguranţa alimentelor
Nu trebuie să evitaţi să faceţi aceste analize, deoarece sănătatea trebuie pusă pe primul plan, astfel încât, pentru 18,6 lei, cât reprezintă costul acestor teste, puteţi mânca fără griji carnea de la masa de Crăciun. „În analizele de până acum, am avut o suspiciune, dar am făcut mai multe lame şi nu s-a confirmat. Am rezolvat pe plan local, nu a fost nevoie de contraprobe”, a mai spus Vasile Antonie.
Laboratorul de analize din cartierul Slobozia are program de lucru, în timpul săptămânii, între 8.00 şi 16.00, dar şi în weekend. Indiferent de orarul deja stabilit, laboratorul va fi deschis cât timp este nevoie pentru a răspunde tuturor solicitărilor.  Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co