Sport

Ana Bogdan coboară un loc în ierarhia mondială

După open-ul australian de la Melbourne şi după Roland Garros, a venit rândul celui de-al treilea turneu de „grand slam” al anului pentru juniori, Wimbledon-ul, unde jucătoarea sinăiancă, Ana Bogdan, a treia jucătoare a lumii la acea vreme, cotată drept favorita numărul trei, încerca să obţină rezultate favorabile pentru a urca în ierarhia mondială, visul ei fiind să ajungă „numărul unu” al lumii.
Înainte de a juca pe faimoasele arene cu iarbă de la Wimbledon, Ana Bogdan reuşise să câştige turneul „Cap D’ail ITF Junnior Open 2009”.
Jucătoarea din Sinaia a reuşit să se impună cu scorul de 6-3, 6-3 în faţa unei alte junioare din România, Ilinca Stoica, trecându-şi în cont primul titlu câştigat în actualul sezon. Apoi, Ana Bogdan şi-a făcut „încălzirea” pentru Wimbledon la puternicul turneu pe iarbă „AEGON International Junior Tennis-Roehampton 2009”, unde au fost prezente cele mai bune jucătoare ale lumii.
Cotată drept favorită numărul doi, aici, Ana a eliminat-o, în primul tur, pe Zsofia MIko (Ungaria) cu scorul de 6-0, 6-2, după care zborul spre fazele superioare a fost frânt de poloneza Magda Linette, jucătoarea sinăiancă abandonând partida la scorul de 6-7(5), 6-2.
A urmat Wimbledon-ul şi Ana Bogdan dorea un parcurs de excepţie, iar prima sa adversară a fost tot poloneza Magda Linette pe care a eliminat-o cu 6-3, 6-3, luându-şi o binemeritată revanşă.
Dar turul doi a fost cu ghinion şi Ana a fost eliminată cu scorul de 6-3, 1-6, 4-6 de către olandeza Richel Hogenkamp, oprindu-i drumul spre fazele superioare.
În urma rezultatelor de la Wimbledon, Ana Bogdan coboară pe locul patru în clasamentul ITF Junior, lideră devenind câştigătoarea turneului, tailandeza Noppawan Lertcheewakarn, care o detronează pe adversara sa din finală, franţuzoaica Kristina Mladenovic. cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co