Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Alpinist experimentat, mort pe Valea Albă

DSCF4759Secretarul Clubului Alpin Român, Alexandru Bulgăr, şi-a pierdut viaţa în Munţii Bucegi. S-a dezechilibrat când încerca să-şi prindă colţarii, a alunecat zeci de metri într-o râpă şi s-a oprit fără suflare în firul văii.

Salvatorii montani din Buşteni au plecat într-un suflet la locul accidentului. Din păcate, nu au mai putut decât să-i recupereze trupul neînsufleţit. „Un alpinist, un om de munte, care făcuse acest traseu de foarte multe ori, însă a încercat să-şi pună colţarii, s-a împiedicat, a vrut să se oprească la un moment dat în piolet şi a picat circa 200 metri până în Valea Albă. A mai făcut acest traseu de multe ori, inclusiv iarna, însă muntele nu iartă şi această tură s-a încheiat tragic”, a precizat salvamontistul Ştefan Petruţ.  Alpinistul a urcat pe munte împreună cu doi prieteni. Vroiau să ajungă la Crucea Caraiman, pe un traseu montan periculos şi închis iarna. Tragedia s-a produs pe Valea Albă, sub ochii camarazilor, care au rămas şocaţi de cele întâmplate.

Intervenție grea
Acţiunea echipei de salvare a durat mai bine de șase ore. Colegii i-au recuperat trupul şi i-au coborât pe ceilalți doi bărbați, în siguranţă, de pe munte. Toţi spun că Alexandru Bulgăr a murit din cauza unui accident stupid. De-a lungul vieţii a mers pe o serie de trasee montane dificile, iar săptămâna trecută l-a parcurs pe ultimul. ”Omul era un veteran al alpinismului. A făcut aproape toate traseele din Valea Albă, nenumărate văi şi este o legendă printre alpinişti. Din păcate, se întâmplă accidente şi la nivel înalt. A fost un accident banal…”, a povestit salvamontistul Claudiu Vasilescu. Salvatorii montani trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe turişti să nu meargă pe traseele montane închise în această perioadă. Zăpada este instabilă şi oricând se pot produce avalanşe pe văile Munţilor Bucegi.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co